Відставка Януковича - помилка опозиції

07:17 9 грудня 2013 р.

Фото до новини

Українська опозиція робить помилку, вимагаючи відставки президента Віктора Януковича, вважає міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Бо президент приймає рішення про створення коаліційного уряду чи підписання угоди з ЄС.

"Вимога відставки президента України - це політична помилка, тому що президент є тією людиною, яка приймає рішення про створення коаліційного уряду або про підписання угоди про асоціацію" , - вважає польський міністр. Сікорський закликав сторони конфлікту до спокою , охарактеризувавши нинішню ситуацію як клінч, який можуть розчепити тільки лідери України , поступившись частиною вимог. "Українські еліти стоять перед історичним вибором. Сподіваюся , що вони пройдуть це випробування " , - підкреслив він.

Як повідомлялося, Сікорський стримано схвалив знесення пам'ятника Володимиру Леніну в центрі Києва.

Також під час цієї телепрограми в ефірі телеканалу TVN24 Сікорський порівняв одного з можливих претендентів на президентське крісло в Україні Віталія Кличка з першим президентом Польщі після повалення в ній комуністичного режиму Лехом Валенсою, повідомляє УНІАН.

"Дуже цікава особистість. Бачу певну схожість з Лехом Валенсою", - зазначив Сікорський. У той же час він вважає, що Кличко "ще не до кінця політично сформований". "Бачу у нього таку харизму у контакті з натовпом. Мабуть, це краще визначать ті, хто був на Майдані, але видається, що самою поставою домінує над оточенням", - додав польський міністр.

Сікорський зазначив, що знає в українському політикумі кількох людей, які можуть реалізувати в Україні реформи, необхідні для інтеграції з Європейським союзом. Серед них він назвав колишніх міністрів закордонних справ Арсенія Яценюка та Петра Порошенка. Про це повідомила "Українська правда".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів