Віче на Майдані ухвалило наказ Президенту України (трансляція)

12:58 8 червня 2014 р.

Ліля Михайлюк та Леонід Закружевський зі зверненням до Прикордонної служби України, про відсутність повного захисту кордону

Ліля Михайлюк та Леонід Закружевський зі зверненням до Прикордонної служби України, про відсутність повного захисту кордону
Фото: Maidan Press Center

Зокрема його учасники вимагають у неділю забезпечити мир і безпеку в країні та оголосити перевибори депутатів Верховної Ради в 2014 році.


Відео: Espreso.TV

Телеканал «Еспресо.TV» інформує сьогодні, 8 червня, в повідомленні «На Майдані розпочалося віче. Ухвалено наказ Порошенку»:

«Сьогодні, 8 червня, о 12.00 в Києві на Майдані Незалежності розпочалося друге громадське віче Про це повідомляє кореспондент «Еспресо.TV» з місця події.

Як повідомляє Центральна Ради Сотень Майдану на сторінці у «Facebook», на віче очікують публічної зустрічі з новообраним президентом України Петром Порошенком, мером столиці Віталієм Кличком, а також чекають на звіт Уряду про 100 днів роботи. Однак президент на віче поки що не з'явився.

Разом з тим, учасники віче ухвалили наказ, адресований Порошенку. «Ми народ України, обрали тебе президентом України першим серед рівним, а не царедержцем», – йдеться в наказі, який був озвучений зі сцени Майдану.

Так, зокрема, учасники Майдану наказали новому президенту:

«Забезпечити духовність і мораль в Україні;

Забезпечити мир і безпеку;

Головною цінністю зробити людину та її життя, забезпечити рівність і справедливість

Запровадження в Україні нової Конституції;

Децентралізація влади і бюджетів;

Оголосити територіальну громаду як основу суспільства, надати їй повноваження для відкликання посадових осіб будь-якої гілки влади;

Оголосити перевибори в Верховну Раду в 2014 році;

Відновлення дійсної історії Руси-України, вивчення, донесення її до всіх народів світу

Забезпечити виховання патріотів та захисників держави тощо».

«А ми, народ України, обіцяємо працювати чесно і самовіддано і зробимо все можливе, щоб ці завдання були виконані. Ми покладаємо великі надії на нового президента і сподіваємось, що він буде прикладом для свого народу і приведе нас до величного майбутнього», – оголосили зі сцени Майдану».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів