Верховну Раду блокували через заборону балотуватися в Президенти особам з видом на проживання інших країн

14:30 24 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: zakarpattya.net.ua

Про це заявив сьогодні, 24 жовтня, журналістам глава комітету по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю, депутат від фракції «УДАР» Віктор Чумак.

Як передає кореспондент «РБК-Україна», Віктор Чумак пояснив, що фракція «УДАР» зупинила роботу Верховної Ради Ради через поправку до Податкового кодексу про заборону балотуватися в Президенти тим, хто має вид на проживання інших країн. Дослівно ж «ударник» сказав із цього приводу:

«У Податковому кодексі з'явилася штучно привернута норма, яка передбачає, що особа, що має вид на проживання в іншій державі, вважається такою, що не проживає постійно на території України... Ця поправка, яку спікер Рибак (голова Верховної Ради України Володимир Рибак) поставив на голосування, була внесена депутатом «Батьківщини», але він стверджує, що попросив внести її голова комітету і депутат «Партії регіонів» Віталій Хомутиннік. Після того, як її прийняли з грубими порушеннями, ми захотіли зупинити засідання, але жодного блокування роботи парламенту немає. Політичні консультації тривають».

Віктор Чумак запевнив, що фракція Віталія Кличка буде домагатися виключення з Податкового кодексу даної поправки, адже вона не дає можливості участі у виборах їх лідера. «Ця поправка тепер може бути використана владою як формальний привід для неможливості участі Віталія Кличка у президентських виборах», – додав депутат від фракції «УДАР».

Як повідомляв «Щоденний Львів», парламентська фракція «Партії регіонів» планувала прийняти сьогодні закон про лікування ув'язнених за кордоном, але без зняття з них звинувачень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів