Верховна Рада санкціонувала повну бойову готовність Збройних Сил України (відео)

13:40 2 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/S_Andrushko

Парламент також нагадав у неділю гарантам територіальної цілісності нашої країни про їх зобов’язання.


Відео: ТСН.ua

Під час закритого засідання Верховної Ради у неділю було ухвалено три постанови. Зокрема, ВРУ звернулась до держав-гарантів відповідно до Будапештського меморандуму забезпечити територіальну цілісність України.

Також парламент висловив солідарність зі збройними силами України та задекларував переведення ЗСУ у повну бойову готовність. Окрім того, Верховна Рад передбачила необхідність формування групи для проведення переговорів з РФ.

Під час свого виступу у Верховній Раді прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав до дипломатичного розв'язання конфлікту з огляду на «кратну перевагу збройних сил Росії над збройними силами України». Він також повідомив, що протягом останніх років здійснювалась цілеспрямована діяльність щодо підриву національної безпеки України.

Розповідаючи про свою розмову з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим, Яценюк сказав, що той виправдовував рішення про використання ЗС «нападами на російське населення в Україні». За словами українського прем'єра, він попросив Медведєва навести конкретні приклади цього, але натомість не почув жодного з них.

Про це передає сьогодні, 2 березня, кореспондент «Української правди» у парламенті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів