Нардепи обрали нового спікера

16:00 29 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Народний депутат, голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков обраний Головою Верховної Ради.

Відповідне рішення підтримали 382 народні депутати. Голосування відбулося за відкритою процедурою у сесійній залі.

ДмитроРазумков подякував депутатам за підтримку і висловив сподівання, що ВР дев'ятого скликання дійсно стане парламентом, який «працюватиме на інтереси держави, незважаючи на політичні амбіції, незважаючи на іноді особисті інтереси», і що нова Рада увійде в історію як така, що змогла об'єднати державу Україна.

ДмитроРазумков був єдиним кандидатом на посаду спікера, оскільки згідно з чинним законодавством, кандидатури на посади Голови ВР і першого віцеспікера вносить політсила, яка має найбільшу фракцію. Такою у парламенті дев'ятого скликання є «Слуга народу».

Дмитро Разумков народився 8 жовтня 1983 року у Бердичеві Житомирської області. Закінчив Київський інститут міжнародних відносин за спеціальністю «Міжнародні економічні відносини» та Національний університет Державної податкової служби за спеціальністю «Правознавство».

Дмитро Разумков – політтехнолог, політичний аналітик. Керуючий партнер та директор «Ukrainian Politconsulting Group». Обіймав керівні посади у комерційному та державному секторах, а також у політичних партіях.

Дмитро Разумков працював на виборчих кампаніях з 2006 року. У президентській кампанії 2019 року був спікером виборчого штабу кандидата у Президенти України Володимира Зеленського.

Про це DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів