Вакарчук може піти восени на вибори міського голови Львова

21:09 11 червня 2020 р.

Святослав Вакарчук разом із мамою під час церемонії нагородження «Львів’янина року» і «Почесного громадянина міста». Львів, 1 травня 2015 року

Святослав Вакарчук разом із мамою під час церемонії нагородження «Львів’янина року» і «Почесного громадянина міста». Львів, 1 травня 2015 року
Фото: Радіо Свобода

Народний депутат і член політради партії Голос Святослав Вакарчук зареєстрував у парламенті заяву про складання з себе депутатських повноважень і заявив, що найближчим часом на з’їзді партії "Голос" вирішиться можливість його участі у виборах мера Києва або Львова.

«Ваш «Голос» у парламенті: звіт народних депутатів». Учасники – народні депутати України: Святослав Вакарчук, Галина Васильченко, Наталія Піпа, Ярослав Рущишин, Роман Лозинський.
Відео: Львівський пресклуб.

На питання, чи йде Вакарчук з політики, він відповів, що не планує припиняти політичну діяльність, а також роботу в партії "Голос".

– Я сьогодні зареєстрував у Верховній Раді заяву про складання з себе депутатських повноважень, – сказав Вакарчук.

Він також зазначив, що зараз планує зайнятися великим просвітницьким проектом.

Також Вакарчук заявив, що найближчим часом на з’їзді партії Голос вирішиться можливість його участі у виборах мера Києва або Львова.

– У нас є усталений план, є керівництво партії, є політрада, є з’їзд. На з’їзді будуть представлені всі наші кандидати, вони будуть цікаві – деякі очікувані, деякі зовсім несподівані, але всі будуть вести нашу партію вперед, – зазначив Вакарчук.

Про намір скласти повноваження депутата Вакарчук заявив під час брифінгу 11 червня біля Верховної Ради.

За його словами, його мета була – привести людей до Ради, які в подальшому зможуть стати лідерами майбутнього.

Про це написали facty.com.ua

Біографія

Святослав Вакарчук народився в Мукачевому (Закарпатська область) 14 травня 1975 року. Згодом разом з родиною переїхав до Львова, де і розпочав свою творчу кар’єру. За освітою Вакарчук – фізик, кандидат фізико-математичних наук. Закінчив Львівський національний університет ім. Івана Франка. Друга вища освіта — економіст-міжнародник.

Також співак був учасником світової програми Єльського університету, який готує нових світових лідерів.

Ще на першому курсі майбутній лідер партії приєднався до місцевого музичного колективу Клан тиші. Згодом кілька музикантів вийшли з колективу та заснували свій – Океан Ельзи. У 1994 році група записала першу демо-касету та відзняла дебютний відеокліп.

Інтерес до політичного життя Святослав Вакарчук виявив ще у 1999 році, підтримавши на виборах президента Леоніда Кучму.

А от під час Помаранчевої революції музикант активно підтримував Віктора Ющенка.

У 2007 році став народним депутатом за списками блоку Наша Україна – Народна самооборона, проте вже за рік склав повноваження.

Музикант є послом доброї волі ООН, займався безліччю соціальних і культурних проектів.

16 травня 2019 року Вакарчук представив свою політичну партію "Голос" і назвав імена членів команди. На позачергових парламентських виборах політсила набрала понад 5% голосів та отримала 17 місць під куполом Ради. Вакарчук був членом комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва.

Нагадаємо, що Святослав Вакарчук – почесний громадянин Львова. А міський голова Львова Андрій Садовий нещодавно сам у Фейсбуці запросив Святослава Вакарчука поджазувати

"Щоденний Львів" майже 12 років тому повідомляв, що Святослав Вакарчук склав депутатські повноваження.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів