У Запоріжжі протестувальники штурмують ОДА (відео, пряма трансляція)

14:16 26 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Їм протистоять міліціонери й «тітушки», вже поранено щонайменше п'ятьох осіб.


Відео: ТВ-ГОЛД

 

Про це «Еспресо.TV» повідомляє власний кореспондент з місця подій. Мітингувальникам допомагають футбольні «ультрас».  Міліція використовує гранати зі слозогінним газом. Між «ультрас» і «тітушками» йде бійка.

Натомість «Українська правда» повідомляє в неділю:

«У Запоріжжі активісти Євромайдану збираються під облдержадміністрацією, наразі на площі під будівлею – близько 6 тис. активістів. Про це на своїй сторінці «Facebook» повідомив очевидець, журналіст Юрій Гудименко. За його даними, міліції під ОДА – близько 500 осіб.

«Будівля оточена міліцією зі щитами, у повному обмундируванні. Напруга дика», - зазначив Гудименко.

Коли люди підходять ближче до оточення, силовики піднімають щити, тримають напоготові кийки та газові балончики. На стоянці ОДА чергує пожежна бригада і коштує автозак.

«Тітушки – близько 200 - повільно але впевнено розходяться, їм тут нічого не світить, окрім шкоди для здоров'я», – зазначив він.

Також на площі під ОДА присутні близько сотні робітників, яких влада «зігнала у добровільно-примусовому порядку захищати «оплот» (ОДА) выд штурму». Навпроти з георгіївськими прапорами стоять кількадесят антимайданівців.

Між тітушкамі і майданівців ледь не сталося зіткнення, ситуацію розрядили міліціонери. Після цього між активістами і прорегіональними силами вклинилися «Ультрас», готові в разі провокацій організувати захист Майдану. Організатори мітингу заявляють, що під ОДА залишаються до ранку.

«Якщо Олександр Пеклушенко (губернатор) не зніме з себе повноваження - ми всі разом підемо до нього «на прийом», – заявили активісти. Група переговірників пішла до Пеклушенка з вимогами, щоб він зняв з себе повноваження і порвав партквиток.

У будівлю не впустили багатьох журналістів, пройти вдалося в основному провладним ЗМІ. У свою чергу, сам Пеклушенко прокоментував вимоги мітингувальників так: «Тільки боягузи і зрадники здатні на це в такий час».

«Тітушки – близько 200 – повільно але впевнено розходяться, їм тут нічого не світить, окрім шкоди для здоров'я», – зазначив він. Також на площі під ОДА присутні близько сотні робітників, яких влада «зігнала у добровільно-примусовому порядку захищати «оплот» (ОДА) выд штурму».

Навпроти з георгіївськими прапорами стоять кількадесят антимайданівців. Між тітушкамі і майданівців ледь не сталося зіткнення, ситуацію розрядили міліціонери.

Після цього між активістами і прорегіональними силами вклинилися «Ультрас», готові в разі провокацій організувати захист Майдану. Організатори мітингу заявляють, що під ОДА залишаються до ранку.

«Якщо Олександр Пеклушенко (губернатор) не зніме з себе повноваження - ми всі разом підемо до нього «на прийом», – заявили активісти. Група переговірників пішла до Пеклушенка з вимогами, щоб він зняв з себе повноваження і порвав партквиток.У будівлю не впустили багатьох журналістів, пройти вдалося в основному провладним ЗМІ.

У свою чергу, сам Пеклушенко прокоментував вимоги мітингувальників так: «Тільки боягузи і зрадники здатні на це в такий час.

Як повідомляє Гудименко, під час штурму поранено мінімум п'ять осіб. Гранати.

«Я допомагав відносити в швидку двох. Люди збираються для другого штурму. Тітушків запускають у будинок із заднього входу. Від наших питань відмовчуються. Тітушкі, які стояли через дорогу, моментально згорнули прапори і розсмокталися. Частина з них, дорослі і п'яні, з георгіївськими стрічками з міліцією на задньому вході в ОДА», - зазначив активіст».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів