В Україну не пропустили з Росії вже більше 3,5 тисячі бойовиків

21:05 11 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua/ua/about/news/news_3538.htm

Про це інформує у вівторок, Державна прикордонна служба.

У її сьогоднішньому повідомленні «Серед непропущених в Україну російських екстремістів переважно колишні військові, але є й колишні в’язні» йдеться:

«З початку проведення спецоперацій на українсько-російському державному кордоні в Україну не пропущено більше 3,5 тисяч громадян Росії, які могли б брати участь у заходах з дестабілізації обстановки в Україні та Автономній Республіці Крим. Щодня прикордонники не пропускають через пункти пропуску близько 500 громадян Росії.

У багатьох з «туристів» виявляють предмети, які можуть використовуватися для нанесення тілесних ушкоджень, символіку провокативного характеру, а також військовий одяг та амуніцію. Серед непропущених екстремістів переважно колишні військові, але є й колишні в’язні.

Одного такого «екстремала» затримали на Донеччині. Він намагався оминути пункт пропуску сьогодні вночі. Під час фільтраційних заходів прикордонники з’ясували, що порушником є 28-річний громадянин Росії В.Шищенко. Він неодноразово відбував покарання в місцях позбавлення волі на території Росії за незаконне зберігання наркотиків та крадіжку. Затриманий зізнався, що їхав в Донецьк для участі у проведені масових мітингів на підтримку Росії.

Значну частину «подорожуючих» затримують прикордонники і в залізничних пунктах пропуску. Так, у пункті контролю «Куп'янськ», що на Харківщині, не пропустили 2 росіян, які їхали в Україну поїздом «Нижній Тагіл – Харків». Молодики, 1992 та 1989 років народження, вели себе зухвало та не змогли підтвердити мети поїздки. Зі собою громадяни А.Яблоков та О.Вікулєнков також прихопили спецодяг, плащ-намет, портупею, портативну радіостанцію, ніж, бинт, спецвзуття, ліхтар та теплу білизну і військові квитки.

Ще один слідував поїздом «Єкатеринбург–Сімферополь» через пункт контролю «Іловайськ». Мети своєї поїздки він назвати не зміг, а в речах віз камуфльований китель зі старшинськими погонами й нашивками збройних сил Російської Федерації та морської піхоти.

Також росіянина не пропустили і в аеропорту Одеси. При собі він мав припис на виконання завдання в ПМР, а в особистих речах військову форму одягу російського зразка з шевронами зв’язківця та погонами капітана.

Загалом, з метою посилення державного кордону на східній ділянці задіяно кілька тисяч прикордонників. Продовжують прикордонники здійснювати заходи щодо посилення пунктів пропуску і на кордоні з Молдовою. Проводиться додаткове забезпечення підрозділів засобами примусової зупинки транспорту типу «Кактус», а також встановлюються бетонні блоки з метою уникнення можливості прориву через пункти пропуску».   

Натомість у також сьогоднішньому повідомленні «Держприкордонслужба продовжує посилювати заходи на кордоні з Росією» розповідається:

«У непростих умовах та складній обстановці Державна прикордонна служба України нарощує зусилля з охорони кордону, здійснює посилений прикордонний контроль та контроль за дотриманням правил прикордонного режиму. Як вже зазначалося, на кордоні з Росією триває проведення спеціальної операції, щоб не допустити в Україну організовані групи та окремих осіб, які можуть брати участь у заходах з дестабілізації обстановки в містах України та Автономній Республіці Крим, перевезення зброї, боєприпасів, вибухових речовин. Загалом у зворотному напрямку вже відправлено більше 3,5 тисяч громадян Росії, а 30 особам заборонили в’їзд в Україну.

Зважаючи на те, що кількість не пропущених громадян Росії має тенденцію до збільшення, Державна прикордонна служба України надалі прийматиме ще більш жорсткі рішення щодо посилення контролю на державному кордоні. Особлива увага звертатиметься на групи осіб, не виключенням будуть і окремі громадяни віком від 20 до 50 років, які можуть бути причетними до нагнітання ситуації в Україні.

Наразі до посилення державного кордону на східній ділянці залучено кілька тисяч прикордонників. Крім цього в спецзаходах беруть участь співробітники МВС та СБУ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів