У Таганрозі готові вирушити в Україну ще близько двох тисяч російських диверсантів, – експерт

23:33 16 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це повідомив у середу керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук розпочав у середу коментувати на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» підсумки 16 квітня традиційно для нього – «з поганого:

Погане сьогодні буде одне, бо воно реально перекриває все інше з негативу, – «антитерористична операція (АТО), за усіх сподівань, які на неї покладали, їх не виправдовує. Дії армії я не хочу навіть коментувати – це якийсь сюрреалізм.

Але спроби прояснити ситуацію в цілому вразили ще більше, й дали часткове розуміння, від чого цей сюрреалізм взагалі відбувається. Весь день ми, координатори групи «Інформаційне Опір», провели в переговорах, зустрічах і консультаціях.

Загальний підсумок бентежить. Друзі, вибачте, не маю права говорити все, в загальних рисах з того, що можна (і, на моє переконання, потрібно).

АТО була спланована, визначені сили та засоби, поставлені завдання. Проте потім силовикам були визначені такі жорсткі рамки і умови дій, що успішне проведення АТО можна буде вважати дивом релігійного спрямування.

Керівник операції, якщо він зможе досягти успіху в нинішніх умовах, після цього зможе легко й просто ходити по воді, як по сухому, й одним дотиком зцілювати паралітиків. Цю людину можна буде сміливо вважати чудотворцем і канонізувати за життя.

Я не знаю про те, чи зміняться ці умови, поставлені зараз при проведенні операції, після завтрашньої зустрічі в Женеві. Але сьогодні, якщо ми хотіли озброїти екстремістів, можна було просто організувати роздачу зброї з армійських арсеналів і не мучити силовиків.

Конкретно для вищого військово-політичного керівництва України на замітку. Сьогодні ми фіксували біля держкордону на території Росії сили російського спецназу чисельністю не менше 300 чоловік. Це квіточки. Ягідки – в Таганрозі, де зібрано ще близько 2 тисяч « зелених чоловічків», готових відправитися в Україну. Коментарі зайві.

З хорошого:

1. Юлія Тимошенко заявила, що виступає за негайне введення надзвичайного стану в областях, де відбувається російська агресія.

Я розумію, що це передвиборний піар. Але це – піар, який грає на руку сьогоднішнім інтересам України. Звичайно, хотілося б, щоб наші політики думали про державу й поза рамками піар-акцій, але це вже з бажаного.

Введення режиму надзвичайного стану сильно спростить роботу силовиків. Про це я говорив раніше, в деталях не буду повторюватися.

2. Росія визнала економічні проблеми через Криму.

Міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв був вимушений зізнатися: через «погіршеної міжнародної ситуації» та «втечі капіталу» відбувається уповільнення російської економіки. Одночасно США заявили про готовність вводити нові санкції проти Москви.

Тішить, що в Кремлі почали включати мізки. Хоч ми, на жаль, поки що й близько не бачимо, щоб це вплинуло на плани Путіна щодо агресії проти України.

3. У відповідь на обіцянку російських ЗМІ, що Янукович повернеться на Великдень у Донецьк, в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький заявив: якщо цей тип з'явиться в Україні, то його чекає теплий прийом.

Махніцький нагадав, що проти Януковича ведеться чотири кримінальні справи, й мова йде про вчинення тяжких злочинів.

Чи зможуть правоохоронці виконати цю обіцянку, чи ні, – не знаю. Але для не дуже хороброго Януковича це зайвий привід для енурезу.

У цілому, друзі, у мене особисто дуже важко на душі після подій сьогоднішнього дня. Я хочу зараз повернутися до свого колишнього «формату» побажань. І побажати всім нам, щоб завтрашній день дав нам розуміння, що Бог не забув Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів