В Україні з'явилися «ескадрони смерті», - Яценюк (відео)

15:43 31 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: newsmarket.com.ua

У Мюнхені лідери опозиції будуть наполягати на проведенні міжнародного розслідування вбивств, знущань, катувань, викрадення людей, переслідування журналістів.


Відео: 5 канал

Лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк вважає, що в Україні з'явилися, як у Латинській Америці, "ескадрони смерті". Про це він сказав журналістам перед від'їздом на Мюнхенську безпечну конференцію в п'ятницю, 31 січня, кажучи про викрадення і знущанні над Дмитром Булатовим.

Яценюк підкреслив, що опозиція вимагає від органів прокуратури негайного розслідування цих подій, "створення відповідних оперативно-слідчих груп не в пошуку протестантів і переслідуванні учасників акцій протесту", а у виявленні та покаранні тих, "хто сьогодні вбиває і знущається над людьми", повідомляє "Українська правда".

"У Мюнхені ми будемо наполягати на проведенні міжнародного розслідування вбивств, знущань, катувань, викрадення людей, переслідування журналістів", - сказав Яценюк.

За його словами, таке розслідування може бути проведено в рамках пропозиції, наданої Генсекретарем Ради Європи.

"Коли комісія буде утворена на паритетних засадах з боку опозиції і з боку влади та одного представника міжнародного співтовариства під егідою Генерального секретаря Ради Європи".

Він нагадав, що під час Мюнхенської безпекової конференції буде обговорюватися українське питання: "Увесь світ спостерігає за тим, що відбувається в нашій країні. Увесь світ засуджує насильство, пов’язане передовсім з тим, що влада провокує це насильство".

Про "ескадрони смерті" заявили сьогодні також також Віталій Портников і Олексій Подольський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів