В Україні стартувала «приписна» кампанія призову до Внутрішніх військ (відео)

11:24 31 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН.ua

У військових комісаріатах підтвердили, що вже створили відповідні комісії.


Відео: ТСН.ua

В Україні розпочалася «приписна» кампанія – на військовий облік мають поставити юнаків 1997 року народження, тобто 18-річних українців. Батьки юнаків перелякані – бояться, що синів пошлють у місця масових акцій протесту.

Хлопцям зі спортивної школи олімпійського резерву повістки з військкомату розносили працівники ЖЕКу. Однак те, яким чином комунальники причетні до загальновійськового обов'язку, лишається загадкою. А жеківці зізнаватись у поширенні повісток не воліють.

У військових комісаріатах підтвердили, що вже створили відповідні комісії. Військові, міліція, лікарі та психологи вивчатимуть майбутніх призовників, щоби згодом зробити пропозицію.

За результатами цих матеріалів їм буде запропоновано навчання у вищих військових закладах, проходження військової служби за контрактом у лавах Збройних сил України, а також проходження строкової служби в лавах Внутрішніх військ МВС. «Строкову службу у збройних силах скасували, у внутрішніх військах міліції – ні», – пояснюють у МВС.

Тому якщо юнакові вже 18 і не більше 25-ти, не має відстрочки – треба віддати борг державі. Приписна кампанія триватиме до кінця березня, з 1-го квітня розпочнеться призов до Внутрішніх військ МВС.

Силовики цього року мають забрати 4 тис. юнаків. Повідомляючи про це, «ТСН.ua» нагадує, що вночі проти 30 січня помер 30-річний капітан внутрішніх військ, який чергував на Грушевського. У здорового чоловіка стався серцевий напад.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів