В Україні голосують за президента Польщі у шести виборчих округах

15:00 28 червня 2020 р.

Фото до новини

Громадяни Польщі можуть віддати свій голос у 142-ій виборчій дільниці на вулиці Івана Франка у приміщенні Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

Цьогорічні вибори вперше в історії відбуваються у гібридній формі — це означає, що виборці, котрі висловлять таке бажання, можуть віддати свій голос кореспонденційно (тобто поштою).

Щоби віддати дійсний голос, на виборчому бюлетені слід зазначити “x” біля прізвища вибраного кандидата. Цього року на посаду президента Польщі висувається одинадцять кандидатів: Роберт Бєдронь, Кшиштоф Босак, Анджей Дуда, Шимон Головня, Марек Якубяк, Влодзімєж Косіняк-Камиш, Мірослав Пйотровський, Павел Танайо, Рафал Тшасковський, Вальдемар Вітковський, Станіслав Жултек.

Якщо жоден із кандидатів не набере у першому турі виборів понад 50 відсотків голосів, то 12 липня відбудеться другий тур президентських виборів. Президентом Польської Республіки стане кандидат, котрий набере найбільшу кількість голосів у другому турі.

Відповідно до Конституції, президент Польської Республіки обирається на основі загального, рівного і прямого виборчого права, шляхом таємного голосування на термін п’яти років, і може повторно переобиратися тільки один раз.

Громадяни Польщі, котрі живуть в Україні, можуть взяти участь у президентських виборах у шести виборчих округах: Київському, Львівському, Луцькому, Одеському, Харківському і Вінницькому. Виборчі дільниці відкрили у приміщеннях дипломатичних представництв і консульських установ.

Як повідомляє кореспондент Польського радіо Євген Сало, на голосуванні за президента Польщі зареєструвалося 248 осіб, котрі живуть у Західній Україні, з них 27 осіб висловили бажання голосувати кореспонденційно. Виборці можуть віддати свій голос у 142-ій виборчій дільниці на вулиці Івана Франка, у приміщенні Генерального консульства Республіки Польща у Львові. Голосування триватиме до 21:00 за київським часом. Особи, котрі голосують кореспонденційно, повинні до цього часу надіслати або принести особисто до Генконсульства виборчі пакети. Усі виборці, котрі входять у виборчу дільницю, повинні прикривати нижню частину обличчя маскою, при вході їм теж вимірюють температуру. Рекомендується мати при собі власну ручку. Виборча комісія номер 142 охоплює Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області.

"Щоденний Львів" повідомляв, що у всій Польщі нових випадків зараження COVID-19 майже стільки ж як на Львівщині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів