В опозиції не виключають штурм Ради радикалами

22:46 17 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

Нардеп від ВО «Свобода» Юрій Михальчишин заявив у понеділок, що «така інформація спеціально вкидається як з одного, так і з іншого боку барикад».

Народний депутат від ВО «Батьківщина» Андрій Павловський запевнив сьогодні, 17 лютого, кореспондента «РБК-Україна», що прихильники опозиції не мають наміру штурмувати 18 лютого будівлю Верховної Ради, де буде проходити засідання народних депутатів. Нардер стверджував: «На Майдані у вівторок о 8:30 розпочнуться збори людей, а потім ми підемо до Верховної Ради. Жодних штурмів парламенту не планується. Це винятково мирна хода. Тому інформація про нібито плани якихось штурмів, захоплень не відповідає дійсності».

Натомість депутат від фракції «Свобода» Юрій Михальчишин повідомив кореспонденту «РБК-Україна», що радикальні протестувальники, які не координуються опозиційними силами, можуть вдатися до більш активних дій, аніж просто мирний пікет під станами Ради. Дослівно ж він сказав із цього приводу:

«Така інформація про нібито штурм Верховної Ради завтра спеціально вкидається як з одного, так і з іншого боку барикад. Є бажання перейти до більш радикальних дій і деяких радикальних сил.

Але я чітко заявляю, що опозиція завтра не планує штурм Ради, радикальних дій, окрім як, скажімо так, «законодавчого штурму», щоб забезпечити прийняття необхідних рішень. Але радикальні сили, які не контролюються нами, можуть піти на що завгодно. 

До нас надходить інформація, ми її перевіряємо. Щось підтверджується, а щось – ні. Ближче до вечора стане відомо докладно».

Згідно з повідомленням прес-служби партії «Батьківщина», колони для походу на Раду будуть формуватися на Майдані з 8:00. Планується, що о 8:30 колони вирушать у бік парламенту. Опозиція вимагатиме повернення до Конституції-2004, яка суттєво обмежує повноваження Президента.

Як інформував «Щоденний Львів», народний депутат і комендант Майдану Андрій Парубій написав сьогодні, 17 лютого, у своєму блозі на «Українській правді», що «Верховна Рада або виконує вимоги Майдану, або не працює», тобто буде заблокована протестувальниками.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів