В окупованому Росією Криму взято під варту майданівця – за сутичку з «беркутівцем» у Києві

17:30 8 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Київський районний суд Сімферополя обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту строком на два місяці Олександра Костенка, який підозрюється у завданні тілесних ушкоджень співробітнику кримського спецпідрозділу «Беркут» під час масових заворушень у Києві в лютому 2014 року.

В окупованому Росією Криму Київський районний суд Сімферополя за клопотанням Слідчого комітету РФ, підтриманого прокуратурою Криму, обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту Олександра Костенка 1986 року народження. Про це з посиланням на прокуратуру Криму передає агенція Кримінформ.

Олександр Костенко підозрюється у завданні тілесних ушкоджень співробітнику кримського спецпідрозділу «Беркут» під час масових заворушень у Києві в лютому 2014 року. Як інформує прокуратура Криму, справа розглядалася в суді в неділю, 8 лютого.

Костенку інкримінується скоєння злочину, передбаченого п. «Б» ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу Росії («навмисне заподіяння легкої шкоди здоров'ю з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті або ворожнечі чи з мотивів ненависті або ворожнечі відносно якої-небудь соціальної групи»). Суд задовольнив клопотання слідчого органу, підтриманого прокуратурою республіки, і виніс постанову про арешт Костенка строком на два місяці.

Ремарка «Щоденного Львова»: оскільки в лютому 2014 року кримський «беркутівець» ще був на українській службі, то від російської «феміди», яка штампує справу за справою стосовно подій в нашій країні, тепер можна очікувати навіть покарань за розгром козаками московської орди в 1659 році під Конотопом.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів