В антитерористичному штабі ротація – прийшли фахівці з досвідом «гарячих точок», – експерт (відео)

18:42 15 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: sbu.gov.ua

Про це повідомив у четвер директор Центру військово-політичних домліджень і координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.


Відео: Ukraine Crisis Media Center

Як передає сьогодні, 15 травня, кореспондент агенції «Укрінформ», директор Центру військово-політичних домліджень і координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук повідомив у четвер на брифінгу в Києві: «У штабі АТО (антитерористичної операції. – Ред.) вироблено ротацію, прийшли люди з досвідом того ж Іраку, це вже не кабінетні та паркетні генерали, а люди, які працювали в подібних ситуаціях, і це вселяє певні сподівання».

Військовий експерт теж нагадав: «Неодноразово проходила інформація про те, що дані зі штабу АТО просто «зливаються» сепаратистам. Цьому є підтвердження – СБУ повідомляла, що це правда, і що люди, які цим займалися, виявлені».

Водночас, зазначив координатор «ІС», з огляду на загибель семи десантників 95-ї аеромобільної бригади 13 травня при зіткненні з терористами під Краматорськом «виникає чимало питань організації таких операцій». Дмитро Тимчук зазначив із цього приводу: «Коли організовується марш – мають бути похідна охорона, розвідка тощо. Наскільки ми бачили, цього не було. Думаю, що це просто халатність і непрофесіоналізм». 

Як передає «Еспресо.TV», Дмитро Тимчук також зазначив, що АТО потрібно продовжувати, щоб повністю нейтралізувати терористів. Військовий експерт також підкреслив, що ця операція вже переходить у статус військової, і до неї можуть залучатися «точечні сили спеціального призначення» – такі як СБУ та «Альфа».

Як повідомляв «Щоденний Львів», керівництво антитерористичної операції змусила активізувати її втрата семи десантників – про це повідомив у четвер директор Центру військово-політичних домліджень і координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів