В аеропорту Донецька, який обороняють львівські десантники, – дев'ять поранених, – волонтер (+відео)

16:20 11 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: povin.com.ua

Київський волонтер «Alexey Alexios» повідомив у неділю про суттєве загострення оперативної ситуації в донецькому передмісті Піски, який забезпечує захист Міжнародного аеропорту імені Сергія Прокоф'єва.


Відео: «TheMedvedova»

«Про суттєве загострення оперативної ситуації в донецькому передмісті Піски, який забезпечує захист Міжнародного аеропорту імені Сергія Прокоф'єва, у неділю, 11 січня 2015 року, близько 12.00 повідомив на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» київський волонтер Alexey Alexios», – передає в неділю інтернет-видання «Newsru.ua». У повідомленні також конкретизують:

 ««У Пісках щось неймовірне. Росіяни застосовують важку 250-міліметрову артилерію та «Гради» по селищу», – заявляє «Alexey Alexios».

Українські війська зазнають втрат. «У самому терміналі за два дні 9-ть 300-х (поранених. – «ЩЛ»)», – уточнює автор повідомлення.

Як зазначає волонтер, «наші військові хоч і стріляють, але незрівнянно мало». «Правосекторовці» відбиваються, як можуть, але сили нерівні. Є втрати у техніці», –підводить підсумок Олексій.

Своєю чергою, відома українська журналістка й, одночасно, боєць Добровольчого українського корпусу (ДУК) «Правий сектор» Олена Білозерська повідомила про сильний артобстрілі Пісків у ніч з 9 на 10 січня. За її словами, вона з побратимами лишилася живою лише дивом. «... Трьохсоті (поранені. – Ред) у нас лише легкі», – зазначає Білозерська».

Про це повідомляється сьогодні, 11 січня, на сайті інтернет-видання «Newsru.ua».

Як інформував «ЩЛ», Президент України Петро Порошенко повідомив у неділю у «Тwitter»: «Сьогодні вночі з Донецького аеропорту було евакуйовано шістьох наших поранених бійців, доставлені боєприпаси, продовольство»; натомість «Телеканал новин «24» інформував 6 січня: «На територію залишків летовища увійшли 50 бійців 80-ї аеромобільної бригади зі Львова», які обороняють аеропорт Донецька з одним ріжком набоїв кожен, а також тримають позиції у Водяному неподалік аеропорту Донецька.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів