В аеропорту Донецька вижили не менше 20 «кіборгів», – журналіст (відео)

21:58 22 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Sergei Loikofacebook.com

Кореспондент телеканалу «1+1» Андрій Цаплієнко повідомив у четвер: «У руїнах ДАП залишилися кіборги!!! Не менше двадцяти осіб. Живі. Вони мають можливість відступити до позиції Небо, там наші. Але вони не відступають!».


Відео: «Громадське телебачення»

Кореспондент телеканалу «1+1» Андрій Цаплієнко повідомив сьогодні, 22 січня: «У руїнах ДАП залишилися кіборги!!! Не менше двадцяти осіб. Живі. Вони мають можливість відступити до позиції Небо, там наші. Але вони не відступають!».

Андрій Цаплієнко написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість інформагенція УНІАН, яка також передає це повідомлення, додає до нього таке:

«У штабі антитерористичної операції не виключають, що під руїнами нового терміналу Донецького аеропорту могли залишитися українські військові, але через запеклий бій зараз неможливо відшукати їх та врятувати. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник АТО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

«Могли. Могли залишитися. Але поки що можливості (врятувати бійців) немає, оскільки там триває бій, і підійти можливості немає – суцільний вогонь. Як тільки буде можливість, ми їх обов’язково знайдемо і витягнемо», – сказав Лисенко.

Він також зазначив, що українська сторона у даний час веде переговори щодо звільнення захоплених вчора в полон терористами українських бійців. Також сьогодні Лисенко заявив, що вчора було прийнято рішення відвести українських військовослужбовців з нового терміналу Донецького аеропорту, оскільки об’єкт повністю зруйнований і не придатний для оборони.

Про це повідомляється в четвер на сайті УНІАН. Своєю чергою, «Громадське телебачення» передає сьогодні, 22 січня, в повідомленні «Здано лише новий і старий термінали, а не аеропорт, – комбат «Чорний»:

«Українські військові залишили старий і новий термінали аеропорту, але велика частина летовища і досі перебуває під їхнім контролем. Про це «Громадському» повідомив командир 5-го окремого батальйону «Правого сектора» з позивним «Чорний».

«Було б злочином, якби командування відправило бійців туди тримати ці уламки. Зараз утримують приміщення, які обороноздатні. До яких можна доїхати і довезти боєприпаси. Всі висоти – метеовишка, деспетчерська вишка, пожежна – утримуються. Приміщення, які в нормальному стані і дозволяють контролювати територію аеропорту», – запевнив «Чорний».

В новому терміналі цілком обвалився другий поверх – бійців, які тримали оборону, завалило уламками конструкції. Частина вбитих бійців, за інформацією комбата, залишилися під завалами.

Треба заходити всередину і розчищать завали. Зараз про вивезення загиблих мови не йде, бо на території аеропорту постійно триває артилерійська дуель. Також, за його словами, під контролем українських сил залишаються Авдіївка, частина Спартака і Піски.

Нагадаємо, що раніше «Громадське» з посиланням на Міноборони повідомило, що в аеропорту загинули шестеро українських бійців, 19 – були поранені. Також, у Міноборони підтвердили інформацію про вихід з нового терміналу».

Про це повідомляється в четвер «Громадського телебачення». Натомість радник Президента України та помічник міністра оборони Юрій Бірюков повідомив сьогодні, 22 січня, що до сил антитерористичної операції, які розташовані в районіаеропорту Донецька, надійшло підкріплення.

Дослівно з він написав про це в четвер на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» так: «Добралися до ДАП. Сказати, що тут жарко... Ну, не більше, ніж 5 днів тому. Прийшла на допомогу 79-ка (79-а окрема аеромобільна бригада. – «ЩЛ».). Вони тут усі стежки знають. Завтра почнемо розтягувати вантаж». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів