Новообрана ЛМР розпочне свою роботу завтра. Без міського голови

14:36 23 листопада 2020 р.

Фото до новини

Новообрана ЛМР розпочне свою роботу завтра, депутати складуть присягу, решта депутатів, які не встигнуть скласти її завтра, потім це надолужать.


Відео: Львівський пресклуб

Так сьогодні, 23 листопада, на запитання журналістки Львівського пресклубу про законність сесії, за умови, що офіційно не оголошений новий міський голова, відповів координатор спостереження ГМ "ОПОРА" у Львівській області Тарас Радь.

"Наскільки мені відомо, до Львівської міської територіальної комісії надійшла скарга від низки депутатів майбутньої ЛМР, зокрема від ЄС, щодо порушення законодавства в частині призначення першої установчої сесії новообраної ЛМР. Попередньою датою першої сесії було 27 листопада. На основі цієї скарги Львівська міська територіальна комісія змінила своє рішення і постановила провести установчу сесію 24 листопада, за умови наявності 2/3 новообраного депутатського корпусу. Така кількість є, і тому ця сесія відбудеться, правда, в неповному складі. Бо певні кандидати пишуть відмову від депутатства, знаю точно про 5 таких випадків, - сказав Тарас Радь.

Нагадаємо, сьогодні, 23 листопада, мер Львова Андрій Садовий назвав ухвалення рішення ТВК про перенесення дати першої сесії міської ради з 3-го грудня на 24-те листопада - спробою узурпації влади у Львові.

Що це рішення означає

    - з приведенням до присяги нової ради втрачаються повноваження попереднього міського голови. Новообраного мера до присяги завтра ще не приведуть, оскільки є передбачений законом час на підрахунок голосів, потенційні скарги та позови. Тому нова рада запрацює без нового голови.
    - рада в такому напівлегітимному стані може діяти кілька тижнів, обирати керівні органи: президію, секретаря-в.о.міського голови, заступників міського голови, членів виконкому, голів комісій тощо, приймати будь-які інші рішення — бюджет, майнові питання тощо. За ці рішення згодом відповідальність доведеться нести новому міському голові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів