Усі американці, навіть журналісти, повинні покинути Росію, - представник ради нацбезпеки США

00:04 1 квітня 2023 р.

Фото до новини

Адміністрація президента США Джо Байдена досі працює над забезпеченням зустрічі із затриманим американським журналістом Еваном Гершковичем, якого утримують у російській в'язниці Лефортово в Москві.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com. 

Представники США назвали звинувачення Росії в шпигунстві проти журналіста "смішними" і "абсолютно безглуздими".

«Ми не змогли отримати консульський доступ, і ніхто з нашого посольства не зміг зустрітися з ним», — сказав Джон Кірбі, речник Ради національної безпеки США, Біанні Голодризі з CNN у п’ятницю. «Звичайно, ми продовжуємо над цим працювати, доки не зможемо отримати консульський доступ, щоб самостійно переконатися, як у нього справи».

Раніше США застерегли громадян США від поїздок до Росії. У п'ятницю Кірбі підкреслив, що ці рекомендації стосуються навіть журналістів, які працюють в країні.

«Американцям зараз не час бути в Росії. Якщо ви зараз у Росії - у справах чи у відпустці, будь-яка подорож — вам потрібно виїхати зараз», - сказав Кірбі. «Це не найкраще місце для вас у Росії, навіть якщо ви працюєте журналістом. Росія зараз є ворожим середовищем для американських громадян. І вам час їхати, якщо ви там».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів