Уряд планує розширити повноваження внутрішніх військ?

13:12 29 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: RFL/RL

До попередніх пропонується додати можливість використовувати ВВ для забезпечення режиму надзвичайного і воєнного стану.

Про це йдеться, як повідомляє в середу в публікації «Войска в бою» газета «Комерсант-Україна», в законопроекті, котрим пропонуються зміни до закону «Про внутрішні війська МВС». У публікації також мовиться, що зараз у компетенції ВВ перебувають охорона об'єктів державного значення й диппредставництв іноземних держав, супровід спеціальних вантажів, конвоювання арештованих і засуджених, пошуки й затримання злочинців, участь в охороні громадського порядку й боротьбі зі злочинністю, а також сприяння в ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

До цих повноважень пропонується додати можливість використовувати ВВ для забезпечення режиму надзвичайного і воєнного стану, охорони посадових осіб, придушення тюремних бунтів і участі в миротворчих операціях. Для ліквідації масових безладь і припинення діяльності незаконних збройних і воєнізованих формувань внутрішнім військам дозволять використовувати фізичну силу, спецзасоби, спецтехніку й вогнепальну зброю.

У прес-службі внутрішніх військ новину про законопроект сприйняли з подивом. Начальник прес-служби Вікторія Кушнір заявила виданню, що вперше чує про подібні ініціативи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів