Уперше в навчаннях Rapid Trident буде вишкіл багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою

15:59 5 лютого 2021 р.

Фото до новини

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного підходить до завершення початкова конференція з планування українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ Rapid Trident-2021 («Швидкий Тризуб – 2021»). У зв’язку із карантинними обмеженнями вона проводиться, зокрема, і в режимі відеоконференції.

Про це інформує АрміяInform, пише DailyLviv.

Як розповів начальник відділу багатонаціональних навчань командування Сухопутних військ і на цей момент керівник групи планування навчань Rapid Trident-2021 полковник Віталій Негоденко, особливістю проведення цьогорічного навчання є те, що воно буде поєднано із загальним сценарієм стратегічного командно-штабного навчання з позначенням військ «Об’єднані зусилля – 2021». Крім того, під час його проведення будуть створені багатонаціональні підрозділи, адже всі підрозділи іноземних країн будуть афілійовані в наші українські батальйони. І всі навчання будуть проводитися спільними багатонаціональними батальйонами.

– Уперше в історії навчань серії Rapid Trident будуть проведені батальйонні тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою. Під час навчання планується провести спільні стрибки українських, американських і британських десантників з літака військово-транспортної авіації США С-130. Крім того, планується залучення оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів, які злітатимуть з території Польщі, будуть перелітати через державний кордон і виконувати завдання в інтересах військ, – зазначив полковник Віталій Негоденко.

Дуже важливим аспектом, за словами офіцера, є той, що під час українсько-американських навчань у рамках програми перевірки та зворотного зв’язку концепції оперативних можливостей планується провести оцінку 6 підрозділів ЗС України. А також, що є дуже важливим для України,  – це проведення Курсу оцінювачів НАТО, які будуть проводитися інструкторами Північноатлантичного альянсу.

На сьогодні можливість участі у навчанні розглядають 15 країн. Запланована загальна чисельність особового складу нараховує до 6000 військовослужбовців.

– Наразі основні питання вирішені. Надано рекомендації іншим країнам стосовно укомплектованості підрозділів та багатьох інших моментів. До головної конференції, яка відбудеться в квітні, країни-партнери мають визначитися і на ній остаточно підтвердити свою участь у навчанні, – повідомив полковник Віталій Негоденко.

Проведення українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ Rapid Trident-2021 заплановано на другу половину вересня. Наразі Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного проводить всі необхідні заходи для успішного проведення цих чергових міжнародних навчань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів