Уперше ЛитПолУкрбриг вийде на тактичні навчання на Яворівському полігоні

19:36 1 травня 2021 р.

Фото до новини

Уперше за шість років існування литовсько-польсько-української бригади імені великого гетьмана Костянтина Острозького ЛитПолУкрбриг заплановане спільне багатонаціональне тактичне навчання цього міжнародного військового з’єднання.

Про це в ексклюзивному коментарі «Новинарні» повідомив начальник групи міжнародного військового співробітництва командування ДШВ майор Андрій Ушаков, пише Dailylviv

«Це буде перше тактичне навчання багатонаціональної бригади. Навчання відбудеться на Яворівському полігоні в липні 2021 року. Там братиме участь батальйон 80-ї десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗС України, батальйон ЗС Республіки Польщі та взвод ЗС Литовської Республіки», – сказав Ушаков.

Він пояснив унікальність та «ексклюзивність» цих маневрів: литовсько-польсько-українська бригада була сформована у 2015 році, й до цього часу не брала участі в практичних маневрах, а всі навчання мали командно-штабний характер. Перше батальйонно-тактичне навчання заплановане саме на липень 2021-го.

Наразі командиром ЛитПолУкрбригу є бойовий офіцер полковник Дмитро Братішко, вся його кар’єра відбувалася в підрозділах десантних військ.

До навчання залучатиметься штатне озброєння та військова техніка афілійованих підрозділів багатонаціональної бригади. Легенда навчання поки що узгоджується, але попередньо відомо, що військові будуть відпрацьовувати захоплення та утримування об’єктів, форсування водної перешкоди, дії в різних видах загальновійськового бою тощо.

Крім того, ще три бойових бригади Десантно-штурмових військ ЗС України братимуть участь у шести міжнародних навчаннях протягом поточного 2021 року.

На території України:

    Rapid Trident 2021;
    «Об’єднані зусилля 2021»

За кордоном:

    Saber Guardian 2021 – в Угорщині в травні 2021-го на єдиному оперативно-тактичному фоні в рамках стратегічного командно-штабного навчання із застосуванням військ ЗС США в Європі Defender Europe 2021;
    Saber Junction 2021 – у ФРН у серпні, також в рамках Defender Europe 2021;
    українсько-канадсько-грузинсько-македонське навчання «Кленова арка», відбуватиметься в Грузії в листопаді;
    Cambrian Patrol у Шотландії – змагання розвідувальних підрозділів. Йдеться про марш-кидки на гірській складно-пересіченій місцевості за визначений проміжок часу з виконанням певних завдань.

Відтак сумарно підрозділи ДШВ візьмуть участь в семи міжнародних військових навчаннях. У порівнянні з 2020 роком – це найкращий показник, бо торік українські десантники взяли участь у меншій кількості навчань через складну епідеміологічну ситуацію у світі.

Андрій Ушаков також повідомив, що одна з бригад ДШВ у 2021 році у повному складі пройде підготовку на Яворівському полігоні в рамках навчання під керівництвом Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки JMTG-U.

«JMTG-U уже вийшла на етап колективної підготовки на рівні бригади. У червні особовий склад визначеної бригади вирушить на полігон. Десантники пройдуть етап колективної підготовки і здобудуть досвід від наших колег-партнерів», – сказав офіцер.

60% інструкторів JMTG-U – військові ЗС України, 40% – армійці США, Литви та Канади.

Крім того, протягом квітня-травня триває підготовка штабу однієї з бригади ДШВ у рамках канадської місії з підготовки UNIFIER.

Канада призупинила роботу своїх інструкторів не лише на Яворівському полігоні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів