Уночі російсько-терористичні війська відкривали вогонь 15 разів, за добу – 49 (відео)

09:20 20 лютого 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 19 лютого

Ситуація в зоні бойових дій станом на 19 лютого
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

У прес-центрі АТО повідомили в п’ятницю: «Хоч до підписання мирних угод активність противника була значно більшою, статистика добових обстрілів вчергове показує – терористи не бажають повністю припиняти вогонь і тим паче відводити важку артилерію від лінії бойового зіткнення».


Відео: Військове телебачення України

На сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook» повідомили сьогодні, 20 лютого:

«Не припиняються обстріли позицій українських військ у зоні антитерористичної операції. Протягом ночі з 19 на 20 лютого основний вогневий удар ворог завдав по населеним пунктам на Донецькому напрямку. 

Так, з реактивних систем залпового вогню були двічі обстріляні Авдіївка та Тоненьке. Удару з «Градів» зазнало селище Курахово.

У районі Опитного терористи застосували бронетехніку. З артилерії та мінометів противник тричі наносив удари по Водяному. 

На Маріупольському напрямку злочинці зі стрілецької зброї та мінометів обстріляли Бердянське. Загалом, за ніч бандформування 15 разів вели вогонь по наших позиціях.

А за добу в цілому бойовики 49 разів порушували режим «тиша». І хоч до підписання мирних угод активність противника була значно більшою, статистика добових обстрілів вчергове показує – терористи не бажають повністю припиняти вогонь і тим паче відводити важку артилерію від лінії бойового зіткнення».

Натомість народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 20 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Ситуація в зоні АТО продовжує залишатися напруженою, російсько-терористичні війська продовжують активно здійснювати обстріли позицій українських військ. На основних операційних напрямках відбувається перегрупування формувань російсько-терористичних військ, відзначається активізація ресурсного та матеріального забезпечення процесу відновлення боєздатності формувань супротивника шляхом їх доукомплектування живою силою, озброєнням і бойовою технікою.

За останню добу зафіксовано прохід з Росії на територію окупованих територій на Донбасі щонайменше чотирьох конвоїв постачання (в загальній складності до 55 транспортних одиниць, а також 28 одиниць бойової техніки, включаючи танки, ББМ і самохідну артилерію).

Протягом 19 лютого в районі Дебальцевого противник намагався перешкодити виходу розрізнених і залишкових груп українських підрозділів зі складу Дебальцевської угруповання, проводячи так звану «зачистку» міста та прилеглих околиць. На ділянці Калинівка – Логвинове – Нижнє Лозове в напрямку до Луганського й Світлодарська періодично фіксувалися перестрілки. Бойовики й російські військовослужбовці намагалися виставляти заслони та вели безладний вогонь по основних транспортних шляхах на цій ділянці.

Відзначається наявність у районі Дебальцевого (південніше й східніше цього міста) підрозділів Збройних сил РФ. Дані підрозділи відмінно екіпіровані, озброєні й споряджені (замасковані під «армію Новоросії»).

Зокрема, зафіксовано три батальйонні тактичні групи (БТГ) російських військ і дві підтримуючих їх артилерійські (всього – 35 танків, 68 ББМ, до 50 гармат ствольної артилерії та 24 установки РСЗВ). Дані БТГ взяли безпосередню участь у боях за Дебальцеве у взаємодії з бандформуваннями «ДНР» і «ЛНР».

Командні структури, які керували «Дебальцевською операцієюю» (включаючи пункт управління артилерійським вогнем), також укомплектовані кадровими офіцерами РФ. У ході «операції», як і в даний момент, перед підрозділами ЗС РФ діяли бандформування з місцевих бойовиків (в даний час займають позиції в самому місті і в північному напрямку), набагато гірше озброєні та екіпіровані.

Зафіксовано перегрупування основних ударних тактичних груп противника вглиб окупованої території Донбасу. Крім того, в район Горлівки та Єнакієвого з району перекидаються Дебальцевого залишки тактичної групи зі складу «Горлівського гарнізону» терористів, які брала участь в боях за Вуглегірськ (11 танків, 8 ББМ, дві батареї – одна мінометна, інша протитанкова, 4 ПТРК і 4 протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра»). Зафіксовано пересування декількох мобільних груп «ЛНР» (в основному залишки т. зв. «козачих» формувань і місцевих бойовиків) автотранспортом в район Первомайська (до 250 чоловік при декількох 120-міліметрових мінометах і чотирьох танках).

Упродовж минулої доби артилерійські групи російсько-терористичних військ завдавали в районі Донецьк ударів по позиціях українських військ у районі н.п. Піски, Мар'їнка, Водяне та Опитне (три рази – з РСЗВ, в основному ж удари завдавалися зі ствольної артилерії і мінометів). Українські війська відкривали вогонь у відповідь епізодично й тільки за заздалегідь розвіданими і уточненими цілям.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів