Українці в Польщі закликають владу надати іноземцям право голосу

11:17 15 лютого 2024 р.

Фото до новини

Об’єднання українців у Польщі вимагає, щоб іноземці, які легально працюють, мали змогу голосувати на виборах до органів місцевого самоврядування.

Як зазначає видання «Rzeczpospolita», розширення виборчих прав на польських місцевих виборах вимагатиме змін до Виборчого кодексу. В деяких країнах ЄС іноземці вже мають право голосу.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Мирослав Скорка, голова Об’єднання українців у Польщі, пояснив, що право брати участь у виборах є досить важливим для українців. Іноземці, які працюють в Польщі, сплачують податки до бюджету, а з цих податків фінансуються певні державні послуги. Він вважає, якщо іноземці мають такі ж обов’язки, як і громадяни РП, то повинні мати такі ж права.

На думку Скорки, іноземці в Польщі повинні брати участь у виборах, щоб мати можливість обрати ту політичну силу, яка б захищала права мігрантів. В такій ситуації ксенофобським колам довелося б рахуватися з думками інших політичних сил. Голова ОУуП зазначає, що не слід боятися того, що мігранти домінуватимуть в органах місцевого самоврядування.

Наразі дискусії з цього приводу ведуться в дуже вузькому колі, зокрема питання обговорюється з біженцями та деякими депутатами на місцевому рівні.

Наразі достеменно відомо, що на виборах 7 квітня 2024 року українці, що легально працюють у Польщі, права голосу не матимуть.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів