Українці розчаровані всією владою і засмучені економічним становищем країни

14:55 2 липня 2020 р.

Фото до новини

Більшість опитаних соціологами вважає, що Україна рухається у неправильному напрямі.

За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 24-28 червня 2020 року, 22% опитаних оцінюють напрям руху країни як правильний, 63% – як неправильний, ще 15% не змогли відповісти.

За останній місяць спостерігається падіння позитивних оцінок стану справ у країні з 32 до 22%. Дві третини опитаних зазначили погіршення економічного становища України за останні півроку, майже чверть вважають, що воно не змінилося, 9% - поліпшилося. Про погіршення економічного становища власної сім’ї зазначила половина опитаних, майже 40% говорили про відсутність змін, 9% – побачили покращення. У найближчі півроку близько 40% очікують погіршення економічного становища країни, 31% - відсутності змін, 17% - покращення.

53% вважають, що економічна криза восени цього року може відбутися через некомпетентність влади. 32% вважають, що причиною може стати коронавірус, лише 6% вважають, що може стати війна на Донбасі.

Серед емоцій, які найкраще відображають стан, найбільшими виявилися розчарування (41%) і надія (30%). Далі йдуть – сум (15%), страх, злість, розгубленість, зацікавлення (по 11%), радість і байдужість (по 9%), здивування (7%).

Діяльністю Президента Зеленського задоволені 36%, не задоволені – 52%. Роботою голови Верховної ради України Разумкова задоволені 21%, не задоволені – 51%, не змогли оцінити його роботу 28%. Роботою Парламенту і Уряду задоволені значно менше. Лише 9% позитивно оцінили діяльність Верховної ради, 76% – негативно. 9% висловили задоволеність діяльністю очільника Уряду Шмигаля (56% – невдоволені, 36% – не змогли оцінити). Лише 8% задоволені роботою Кабміну, 71% – не задоволені, кожен п’ятий не відповів на це питання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів