Українці будуть постити 33 години в пам’ять про жертв Голодомору

15:53 19 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: school.xvatit.com

На знак духовної єдності з тими поколіннями українців, які постраждали в часи Великого Голоду та терору, Спілка української молоді закликає долучитися до акції «Сопричастя».

Учасники беруть на себе зобов’язання дотримуватися суворого посту, без вживання страв, впродовж 33 годин (з 7.00 год. 22 листопада до 16.00 год. 23 листопада 2013 року) — це буде своєрідною особистою жертвою кожного на спомин душі невинно загиблих від голоду 33-го року.

«Нерідко ми згадуємо про сам факт голоду 1932—1933 років, про його призвідників, але не в стані осягнути жаху, перед яким вiч-на-вiч опинився пересічний українець, з хати якого вимели останню зернину, село якого оточене кільцем вартових, діти якого просять їсти... Аби зрозуміти — потрібно пережити, або, принаймні, спробувати це зробити», — розповідає Олена Франківська, член Спілки української молоді, волонтер Громадського комітету пам’яті жертв Голодомору.

Як зазначають організатори, акція «Сопричастя» покликана вшанувати пам’ять жертв Голодомору шляхом посту, молитви та доброї справи. 23 листопада, в День пам’яті жертв Голодомору, о 16:00 учасники акції духовно об’єднаються у спільній молитві за упокій душі невинно вбитих та померлих від голоду. Також впродовж 33 годин кожен учасник акції може зробити добре діло, метою якого є допомога ближньому, який цього потребує.

Уперше така акція, започаткована сумівцями Австралії та членами Тернопільської міської організації Спілки української молоді в Україні, відбулася у 2003 році. З того часу сумівці щороку, у листопаді, організовують такий захід, присвячений вшануванню пам’яті жертв Голодомору. Щороку до участі в «Сопричасті» долучаються не лише громадяни України, але й представники інших країн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів