Українські військові відбили наступ ворога в районі Пісків на Донеччині, – «ІС» (відео)

09:10 23 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Народний депутат і координатор групи військових фахівців «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у вівторок: «На передових позиціях російсько-терористичних військ в районі траси Маріуполь-Донецьк – від Новотроїцька до Оленівки – відзначається масове дезертирство місцевих бойовиків. На блокпостах продовжують нести службу всього по кілька людей».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат і координатор групи військових фахівців «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 23 грудня, такі її оперативні дані:

«Упродовж останньої доби російсько-терористичні війська продовжували обстріл позицій українських військ, відзначалися випадки бойових зіткнень. Зокрема, в районі н.п. Піски (Піски́ – селище в Ясинуватському районі Донецької області. – «ЩЛ») мали місце спроби штурму силами бойовиків позицій українських підрозділів.

Бойовики провели наступ розрізненими групами, попередньо відкривши безладний вогонь із стрілецької зброї і зробивши декілька пострілів із мінометів. Після відкриття відповідного прицільного вогню українськими військовослужбовцями противник швидко відступив.

На передових позиціях російсько-терористичних військ в районі траси Маріуполь-Донецьк – від Новотроїцька до Оленівки – відзначається масове дезертирство місцевих бойовиків. На блокпостах продовжують нести службу всього по кілька людей.

У той же час, в районі н.п. Докучаєвська (місто Донецької області. – «ЩЛ») зафіксовано значне формування противника (більше 200 замаскованих під «ополчення» російських найманців). Це формування має на озброєнні кілька артилерійських систем (до шести одиниць), а також 10 бойових броньованих машин (ББМ).

Між н.п. Оленівка (в Донецькій області два селища міського типу з такою назвою – в Артемівському й Волноваського районах. – «ЩЛ») і Гранітне (село у Володарському районі Донецької області. – «ЩЛ») діють чотири змішані мобільні групи противника. У складіних – мінометні розрахунки, снайпери й гранатометники. Пересуваються на цивільному автотранспорті.

У районі н.п. Макіївка (місто Донецької області. – «ЩЛ») стався вибух у розташуванні ремонтно-відновлювального підрозділу одного з російських мотострілкових з'єднань Центрального військового округу РФ. За попередніми даними, вибухнув 122-міліметровий артилерійський осколково-фугасний снаряд. Є жертви (до п’яти загиблих, до десятка поранених).

Місце вибуху було оточене прибулими на місце військовослужбовцями ЗС РФ. За «офіційною» версією керівництва російсько-терористичних військ, інцидент стався в результаті необережного поводження з боєприпасами. Серед військовослужбовців РФ і бойовиків поширюється версія про диверсію, проведену українськими партизанами (до і після вибуху в даному районі фіксувалися перестрілки зі стрілецької зброї між російськими військовослужбовцями та невстановленим противником).

Також в районі н.п. Алчевськ (місто в Луганській області. – «ЩЛ») стався вибух на складі з артилерійськими боєприпасами російсько-терористичних військ. Розриви снарядів тривали кілька годин.

За попередніми даними, інцидент стався в результаті диверсії. Про жертви немає даних. Раніше на цей склад прибула з РФ партія боєприпасів для бандформування Мозгового.

У районі н.п. Антрацит (місто в Луганській області. – «ЩЛ») на блокпостах терористів (якмісцевих бойовиків, так і російських «козаків») скрізь введено «платний пропускний режим». За проїзд цивільного автотранспорту (приватні автомобілі, автобуси, маршрутні таксі) стягується плата «на потреби республіки».

Також в н.п. Антрацит «міністерство держбезпеки ЛНР» проводить масштабну операцію з пошуку та знешкодження проукраїнського підпілля. Співробітниками «МГБ» організовано патрулювання вулиць міста, у нічний час працюють мобільні групи. Завдання – запобігти появі на стінах будівель проукраїнських гасел і затримати підпільників.

Серед керівників «ДНР» і «ЛНР» посилено поширюється слух про те, що СБУ веде «тотальне прослуховування» керівництва терористів. На запит із Росії прибули фахівці з обладнанням, які проводять перевірку службових приміщень на предмет встановлення прослуховуючих пристроїв. Проводяться заходи щодо виявлення «посібників хунти» в рядах вищого керівництва терористів».

Дмитро Тимчук повідомив це сьогодні, 23 грудня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів