Українські військові відбили напад на Попасну, російські окупанти займаються мародерством, – «ІС» (відео)

09:58 3 лютого 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 2 лютого

Ситуація в зоні бойових дій станом на 2 лютого
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Група «Інформаційний Спротив» і її координатор, народний депутат Дмитро Тимчук повідомили у вівторок: «У районі Попасної противник спробував продовжувати наступальні дії. Зі застосуванням декількох одиниць бронетехніки (шість ББМ і два танк) був атакований один з блокпостів українських військ. Атака була відбита, одна БМП-2 та одна одиниця автотранспорту бойовиків знищені, противник відійшов на вихідний рубіж».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Група «Інформаційний Спротив» і її координатор, народний депутат Дмитро Тимчук повідомили сьогодні, 3 лютого, в «Зведенні ІС: в районі Попасної противник намагався продовжити наступ, під Алчевськом розгорнуто артгрупу терористів»:

«Оперативні дані групи «Інформаційне Опір». У результаті бойових дій на Дебальцевському плацдармі російсько-терористичні війська зазнали серйозних втрат, в т.ч. санітарних. У Красному Лучі та Антрацит, куди доставляють поранених терористів, всі медичні установи переповнені.

У Сніжне, куди доставлено основну частина важко поранених бойовиків, фіксується відсутність препаратів і гостра нестача медичного обладнання та витратних матеріалів (йде «експропріація» шприців в ветлікарнях). У Донецьку морги перестали обслуговувати цивільне населення через відсутність місць.

У районі Попасної противник спробував продовжувати наступальні дії. Зі застосуванням декількох одиниць бронетехніки (шість ББМ і два танк) був атакований один з блокпостів українських військ. Атака була відбита, одна БМП-2 та одна одиниця автотранспорту бойовиків знищені, противник відійшов на вихідний рубіж.

У Донецьку (район Київського проспекту) зафіксовано прибуття бронегрупи російсько-терористичних військ (до 10 танків, 18 БТР і БМП, декілька знарядь МТ-12 та 120-міліметрових мінометів, до 10 вантажних авто), укомплектованої російськими військовослужбовцями неслов'янської зовнішності. Попередньо в даному районі була проведена насильницька «евакуація» населення. Вже відзначені випадки мародерства з боку прибулих військовослужбовців РФ.

Південніше Алчевська розгорнуто артилерійську групу терористів, яка «працює» по сектору Чорнухине. У складі артгрупи – 26 знарядь ствольної артилерії, і вісім установок реактивних систем залпового вогню.

В Авдіївці артобстрілом з боку терористів був накритий міський ринок, зафіксовані пожежі. Також постраждали декілька об'єктів комунальної інфраструктури.

Противник продовжує підкидати через Алчевськ підкріплення. Впродовж останньої доби зафіксовано перекидання близько 25 одиниць техніки, з яких 15 – бронетехніка. Прибула техніка готується до перекидання в район Первомайська й Красного Пахаря.

По позиціях російсько-терористичних військ в районі Брянки та Стаханова завдано удару українській артилерії, в результаті чого накрито низку військових об'єктів противника, включаючи один з пунктів управління. Противник залишив ряд позицій в районі Брянки.

Також знищено пункт управління російсько-терористичних військ у районі Металліста, де українська артилерія завдала вогневого удару по базовому табору бойовиків. Раніше група «ІС» повідомляла про створення даного пункту управління, призначеного для координації дій бандформувань, які оперують в районі Щастя й Станиці Луганської.

У Ровеньках прагнення «уряду ЛНР» провести «мобілізаційні заходи» закінчилося проявами невдоволення серед місцевого населення. Керівництво місцевої «комендатури» терористів загрожує розстрілами відмовникам.

У районі Станиці Луганської зафіксована спроба бойовиків провести «акцію ІПСО (інформаційно-психологічна операція. – «ЩЛ»)» – за допомогою потужних динаміків убік українських позицій транслювався гімн СРСР».

про це повідомляється у вівторок на сайті групи «Інформаційний Спротив» та сторінці її координатора, народного депутата Дмитра Тимчука, в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «Щоденний Львів», у прес-центрі АТО повідомили у вівторок: «З артилерії ворог завдав удару по Станиці Луганській, де також відбулося бойове зіткнення підрозділів сил АТО та бойовиків. Внаслідок запеклого бою бойовики понесли втрати та відступили».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dw.de/

 

новобудови Львів