Українські військові відбили напад бойовиків на колону з необхідним захисникам аеропорту Донецька (відео)

09:52 16 грудня 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 15 грудня

Ситуація в зоні бойових дій станом на 15 грудня
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

У прес-центрі АТО повідомили також у вівторок, що минулої доби російські окупанти і їх колаборанти порушили «режим тиші» на Донбасі дев’ять разів.


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 16 грудня, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«За добу ситуація в зоні проведення Антитерористичної операції не зазнала істотних змін. Використовуючи паузу у проведенні бойових дій, терористичні угрупування продовжують атаки на позиції наших військ з використанням артилерійсько-мінометного озброєння, «Градів» та стрілецької зброї. 

Відтак, за минулу добу штабом АТО обліковано дев’ять випадків відкриття вогню зі сторони терористів. Районами найбільшої активності банд груп залишаються Луганський, Донецький, та Дебальцевський плацдарми. 

Під час проведення конвою з усім необхідним для захисників міжнародного аеропорту Донецьк, бандити відкрили вогонь по колоні. Напад відбито. Усі машини прорвались до позицій «кіборгів». 

У результаті недотримання терористам режиму припинення вогню, в зону ураження потрапили позиції наших військ в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське, Трудівський, Дебальцеве, Чернухиное. Двічі вогонь терористи цілеспрямовано вели по житлових кварталах населених пунктів. На щастя, цього разу, обійшлося без жертв серед мирного населення. 

Відзначаємо, що терористи продовжують підступне руйнування об’єктів інфраструктури населених пунктів Донбасу. Незважаючи на зусилля, які докладаються для відновлення міст та сіл українськими військовими та місцевою владою, представники незаконних озброєних формувань навпаки зацікавлені у максимальній кількості жертв та руйнувань. 

Адепти так званого «Русского міра», як і їхні нацистські попередники під час Другої Світової, розуміючи, що з кожним днем втрачають підтримку мешканців Донбасу, прагнуть залишити по собі випалену землю та руїни».

Про це повідомляється у вівторок на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «Щоденний Львів», народний депутат від «Народного фронту» й координатор групи військових фахівців Дмитро Тимчук повідомив у вівторок: «У районі Станиці Луганської після попереднього обстрілу бойовики спробували вийти на низку позицій в «буферній зоні». Проте були зустрінуті щільним вогнем зі стрілецької зброї українських підрозділів і відійшли на вихідні позиції».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів