Українські військові святкують російські свята, – офіцер

22:21 15 вересня 2016 р.

Фото до новини

У листопаді минулого року указом Президента з назв українських військових частин вилучили слова, які пов’язували ці військові частини з історією Радянського Союзу. Але ці ж частина святкують свої професійні свята в дні, які були запроваджені в радянські часи.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 15 вересня, під час прес-конференції на тему «Універсум» проти пропаганди», яка відбулася у Львівському прес-клубі в рамках відеопрезентації книжкових новинок, повідомив полковник, голова ЛОО «Спілка офіцерів України» Петро Костюк.

 - Наприклад, 24 бригада, яка зараз воює проти російських окупантів, святкувала дату створення, яка тягнеться від тої частини, яка воювала проти армії УНР в 1924 році. Наші героїчні десантники, які захищали аеропорти в Донецьку та Луганську, проявили себе перед Дебальцевим, святкують день десантника 2 серпня, в той самий час, коли й росіяни, - каже він.

Також, за його словами, десантникам не варто пишатися блакитним кольором свого берета.

- Радянські десантники мали берети кольору марун, як у всьому світі. Але коли вводили війська в Чехословакію, щоби здурити чехів одягнули блакитні берети. І спочатку чехи думали що це миротворці. Тому що це – ознака миротворців, - розповідає полковник Костюк.

Він переконаний, що поки Україна не позбудеться таких пуповин радянського минулого, доти більше можливостей матиме Росія займатися пропагандою в Україні та чинити тут хаос.

А Росія, за його словами, дуже активно проводить пропагандистську роботу на трьох рівнях – міжнародному, в Україні, та серед своїх громадян. На міжнародному рівні вона намагається пересварити країни НАТО та Європи та послабити санкції.

- Дуже часто їхні агенти озвучують російські тези в певній країні, видаючи їх за національні тези цієї країни. І до кожної країни Росія підходить по-іншому.

Щодо України, то Росія намагається показати, що наша країна не має майбутнього, що в нас – тотальна корупція, використовує різні організації та партії, щоби розхитати українське суспільство.

- Вона намагається переконати, що в 2014 році Майдан відбувся не тому, що люди вийшли проти існуючої влади, а тому що це проплатили американці. Всі, хто був на Майдані, люто ненавидять Росію. Цим вони намагаються пояснити росіянам в Росії, що вони (росіяни) роблять в Україні.

Також використовують термін «фашизм» як означення тих, хто проти Росії, - каже полковник, голова ЛОО «Спілка офіцерів України» Петро Костюк.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів