Речник РНБО спростував інформацію про підрив терміналу аеропорту Донецька (відео, оновлено)

14:05 1 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Спікер Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко заявив у понеділок, що аеропорт Донецька, включаючи і старий і новий термінали, залишається під контролем українських військовослужбовців.


Відео: «Espreso.tv»

Речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко заявив сьогодні, 1 грудня, на брифінгу, що аеропорт Донецька, включаючи і старий і новий термінал, залишається під контролем українських військовослужбовців». Він також запевнив: «Ніхто там нічого не підривав і ця інформація є фейкових і неправдивою».

Телеканал «112 Україна», який передає в понеділок цю заяву, також інформує: «Раніше, за неофіційними даними, надійшла інформація, що сили АТО знову зайняли позиції в руїнах старого терміналу донецького аеропорту. Донецький аеропорт є стратегічно важливим об'єктом, оскільки може бути майданчиком для того, щоб збирати техніку і війська. Злітна смуга аеропорту не пошкоджена і може приймати авіацію, завдяки чому може бути налагоджено швидке перекидання техніки та інших необхідних коштів».

Натомість кореспондент інтернет-видання «LB.ua» Олександру Рудоманову повідомляв уранці 1 грудня, з посиланням на одного з військових 95-ї бригади, що вони отримали й виконали наказ підірвати старий термінал аеропорту Донецька й відійти. У його повідомленні також було зазначено:

«Нових втрат немає. Нагадаємо, за вихідні загинули двоє військових і поранено 18 під час штурму бойовиками Донецького аеропорту. Нагадуємо також, охочі допомогти військовим у зоні АТО – артилеристам 25-ї бригади ПДВ, військовим 95-ї бригади і механізованої 30-ї бригади, зведеному батальйону морської піхоти - можуть переказувати гроші на картку ПриватБанку 5168 7420 1009 2421 (Тука Георгій)».

Про це повідомляється в понеділок на сайті інтернет-видання «LB.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів