Українські військові не планують наступальних дій, – РНБОУ

23:23 18 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: AP

Речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко повідомив у неділю: «Українські військові не планують наступальних дій, які перетинали б лінію розмежування, зафіксовану мінськими угодами».

Агенція «Укрінформ» передає сьогодні, 18 січня, в повідомленні «Сили АТО не планують наступати за лінію розмежування»:

«Наказ почати масовані обстріли позицій терористів був відданий українським військовим після того, як сили противника продемонстрували небажання виконувати умови мінських угод. Про це в неділю заявив в ефірі «Дощу» спікер АТО Андрій Лисенко.

«Коли в останні кілька днів стало зрозуміло, що бойовики не збираються дотримуватися мінських угод, було прийнято рішення, зокрема, про те, щоб звільнити ту частину території донецького аеропорту, яку зайняли бойовики», – сказав він.

При цьому Лисенко підкреслив, що «українські військові не планують наступальних дій, які перетинали б лінію розмежування, зафіксовану мінськими угодами». Крім того, спікер АТО спростував інформацію, що з'явилася в інтернеті про те, що українські ВПС підняли в повітря бойові літаки.

«Військова авіація не працює по цілях», це заборонено мінськими угодами», – зазначив він. – Санітарна авіація вивозить наших бійців з території аеропорту. З повітря вогонь не ведеться». 

Нагадаємо: вранці 18 січня стало відомо, що українські військові отримали наказ почати масовані артилерійські удари по позиціях противника в секторі «Б» (угруповання українських військових підрозділів на захід від Донецька). Пізніше Андрій Лисенко оголосив про велику операцію в донецькому аеропорту.

З Донецька весь день повідомляли про безперервну канонаду важких знарядь. Блогер Енріке Менендес, який знаходиться в місті, розповів в ефірі «Дощу», що це наймасштабніші артобстріли за останні місяці».

Про це повідомляється в неділю на сайті агенції «Укрінформ» з посиланням наросійський телеканал «Дощ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів