Українські війська закріпилися на зайнятих рубежах і відбили контратаки під Луганськом та на Донеччині

09:50 16 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: burkonews.info

Такі оперативні дані спільноти «Інформаційний Спротив» повідомив у суботу її координатор – керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розповів такі її оперативні дані:

«У зоні АТО відбуваються бойові зіткнення, котрі супроводжують перегрупування як сил АТО, так і терористів.  Бойовики, задіявши резерви, що включають важку бронетехніку, і діючи від Молодогвардейска, намагалися повернути втрачені раніше позиції на напрямі Новосвітлівка-Хрящувате, однак безуспішно.

Сили АТО закріпилися на рубежах в даному районі, забезпечуючи свій контроль над стратегічно важливою трасою М-04, і забезпечуючи собі подальшу можливість для виходу в передмістя Луганська з півдня з розблокуванням Луганського аеропорту, де тримають оборону наші підрозділи. Водночас тривали бойові зіткнення в районі Луганська, де раніше сили АТО провели підготовчі дії для звільнення міста. 

Не менш активні дії зробили бойовики в районі траси Н21 на напрямку Шахтарськ-Сніжне, намагаючись відновити маршрут постачання свого угруповання у районі Донецька. Ці контратаки були відбиті силами АТО, проте й подальші дії наших сил в цьому районі були заблоковані діями противника. 

Активні дії сили АТО продовжують в Донецьку, а також на напрямку Горлівка-Єнакієве. 

Вчора, 15 серпня, після імітації удару на Іловайськ і відволікання сил бойовиків, сили АТО з півдня обійшли з двох сторін Моспіно і оточили тут угруповання противника.

Терористи продовжують обстріли позицій сил АТО. Зокрема: 

– Із БМ-21 «Град» були обстріляні позиції силовиків поблизу Березового й двічі – поблизу Орлово-Іванівки. 

– Із мінометів були обстріляні позиції сил АТО на території аеропорту в Донецьку і в районі н.п.Хрістофоровка (Луганська обл.), 

– Із артилерії – позиції поблизу н.п.Новобахмутовка, Василівка і Кутейникове.

Зокрема Дмитро Тимчук розповів це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість прес-центр АТО повідомив сьогодні, 16 серпня, такі новини з неоголошеної війни:

«Сили АТО продовжують свій наступ. Зі всією очевидністю, що не можливо втримати зайнятих територій силою збої терористи вдались до іншої підступної тактики.

Аби хоч якось підтримати дух своїх поплічників, вони постійно надають дезінформацію. Розповідають на своїх сторінках в соцмережах про знищення цілих військових частин, техніки. Здійснюють дзвінки батькам та родичам повідомляючи, що їх син загинув чи потрапив в полон.

Продовжились обстріли позицій та блокпостів сил АТО поблизу населених пунктів Березове, Новобахмутовка, Василівка, Орлово-Іванівка, Христофорівка, Кутейніково. Також один раз з мінометів було обстріляно аеродром Донецьк».

Прес-центр АТО повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів