Українські війська практично відрізали від Луганська терористів, заблокованих у Донецьку

11:00 3 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

Як повідомив у неділю прес-офіцер штабу АТО Олексій Дмитрашківський, кільце навколо бойовиків звужується за рахунок виставлення додаткових блокпостів та перекриття доріг і виходів з міст.

Сили АТО напередодні звільнили Красногорівку і Старомихайлівку. Ці селища розташовані поблизу Донецька.

Наші військові також зміцнюють позиції у районі Антрацита.  Судячи з карти РНБО – донецькі терористи практично відрізані від луганських.

Але в штабі АТО заявляти про повне відокремлення двох банд не поспішають. прес-офіцер штабу АТО Олексій Дмитрашківський повідомив у неділю: «Кільце звужується за рахунок виставлення додаткових блокпостів та перекриття доріг, виходів з міст. Перекриті міста Горлівка і Донецьк».

У тому, що коридору між ДНР і ЛНР поки що немає, переконалася й знімальна група телеканалу «Інтер». Спробували прорватися до українських десантників у Шахтарськ, але в підсумку – мало не нарвалися на засідку терористів між селищами Нікішине і Розсипне. Це в районі місця падіння малайзійського літака.

Бойовики покинули свій блокпост, на якому було видно кілька уламків Боїнга, й відійшли у лісопосадку. На в`їзді у Розсипне в лісі встановлена зенітна установка, а в самому селищі – все ще є діючий блокпост терористів.

У самому Шахтарську триває протистояння. У наших військових на передовій, незважаючи на день десантника, – настрій зовсім не святковий.

Ілля, десантник: «На жаль дуже багато товаришів ми втратили останнім часом – і загиблих, і поранених, тому для нас це сумне свято, це по-перше свято пам'яті за нашими товаришами».

А в Попасному бійці батальйону «Донбас» затримали трьох сепаратистів. Серед них була жінка-корегувальник вогню. Самі бійці продовжують атакувати схованки терористів і поячснюють: «Обстреливали боевые точки противника, возможные, я думаю, что да, мы не зря стреляем».

У місті сортують медикаменти, які знайшли у сепаратистів. Частину передадуть до слов`янського дитячого реабілітаційного центру, решту – в лікарні у Попасному та Артемівську, де розповіли: «В больнице в принципе есть нехватка перевязочного материала. Перевязка, она такая, что она и сегодня годная, и завтра, и через три года, и через 5 лет она будет годная. Очень много шприцов, очень много систем, очень много обезболивающих препаратов таблетированных – конечно, не на всю Украину, но на больницу хватит.  Уйдет наверняка полугодовой запас».

А тим часом з Росії терористи продовжують рватися в Україну. У районі Васильївки напередодні українські прикордонники прийняли бій. Частину бойовиків – знищили, решта – повернулася в Росію.

Про це повідомляють сьогодні, 3 серпня, кореспонденти телеканалу «Інтер» Олександра Казакова та Ярослав Кречко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів