Наші війська перешкодили російсько-терористичним прорвати фронт на Донбасі, – «ІС»

11:25 31 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у середу, що російсько-терористичні війська намагалися впродовж двох діб прорватися в тил позицій українських військ.

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 31 грудня, такі її оперативні дані:

«Підрозділи бойовиків, які брали участь в останніх атаках на позиції українських військ в районі Донецького аеропорту, залишивши на «передовій» прикриття, відійшли углиб своїх позицій. Раніше російсько-терористичні війська намагалися впродовж двох діб прорватися в тил позицій українських військ – до н.п. Опитне (на Донеччині селища з такою назвою розташовано в двох її районах – Артемівському та Ясинуватському. – «ЩЛ») і до донецької кільцевої дороги, щоб примусити українські війська до відступу.

Командування російсько-терористичних військ продовжує зосереджувати на Первомайсько-Артемівському напрямку артилерію й бронетехніку. Відзначено прибуття чергового артилерійського дивізіону (дві батареї ствольної артилерії (14 одиниць) і батареї реактивних систем залпового вогню (шість установок), а також посиленої бронегрупи (шість танків і до 20-ти бойових бронемашин (ББМ)). Триває накопичення боєприпасів і палива.

Противник проводить екстрені оборонні заходи в районі на південь від Дебальцевого (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ»). На передній край підтягуються протитанкові засоби, маскується бронетехніка, розміщуються додаткові вогневі засоби.

Відзначається призначення в командні структури (аж до командирів тактичних підрозділів) створюваної «армії Новоросії» винятково російських військовослужбовців. Російські командири одразу ж починають встановлювати в підрозділах армійську дисципліну.

У місцевих бойовиків, які не звикли до дисципліни, цей факт викликає вкрай негативну реакцію. Всі прояви невдоволення жорстко подавлюються під загрозою штрафів і заходів фізичного впливу.

Після диверсії на складі боєприпасів російсько-терористичних військ в Алчевську (місто обласного підпорядкування на Луганщині. – «ЩЛ») керівництво «ДНР» проводить антипартизанські заходи. Тривають облави на «українських терористів» у Горлівці. Керівництвом «ДНР» розглядається питання заборони новорічних масових гулянь під приводом «загрози терористичних актів».

У Шахтарську, Сніжному, Красному Лучі відзначається участь пропажа місцевих жителів. Дошки оголошень стовпи в даних населених пунктах завішані свіжими оголошеннями про зникнення людей, багато – зі ксерокопіями документів, що засвідчують особу зниклих громадян.

За розпорядженням керівництва терористів, керівники шахт зобов'язані платити зарплату своїм працівникам, які «проходять службу в лавах армії Новоросії». Це розпорядження стосується й державних шахт. Невиконання розпорядження загрожує керівництву шахт арештом.

Російське керівництво прийняло рішення провести комплексну перевірку численних фактів пропажі російської «гуманітарної допомоги» в «ЛНР». Із цією метою з РФ до Луганська прибуває «спеціальна комісія». Перевірці підлягають також факти пропажі грошових коштів, раніше направлених з Росії для т.зв. «ополчення».

В Алчевську керівництвом т.зв. «козачої гвардії» створено групу «екстреного реагування». До складу групи входить 10 одиниць вилученого у місцевого населення автотранспорту та близько 40 російських найманців.

Група виконує функцію нарядів правоохоронців. Відзначено прибуття даної групи на виклики в стані алкогольного сп'яніння».

Дмитро Тимчук повідомив це в середу на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів