Українські війська перегруповують сили, підтягуючи резерви й завдаючи удари у відповідь, – «ІС» (відео)

09:15 2 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони

Про це повідомили у вівторок спільнота «Інформаційний Спротив» і прес-центр АТО.


Відео: Військове телебачення України

Спільнота військових фахівців «Інформаційний Спротив» повідомила сьогодні, 2 вересня, такі свої оперативні дані з фронту на Донбасі:

«Ситуація в зоні ведення бойових дій залишається гранично складною. Російські війська й терористи застосовють наступальні дії, отримуючи нові підкріплення з території РФ. 

На зайнятій території російські війська виставляють блокпости та обладнують опорні пункти. Скупчення підрозділів ЗС РФ зафіксовано в районах н.п. Василівка, Роздільна й Комсомольське. 

У Красному Лучі місцева влада отримали вказівку від представників ЗС РФ виділити ділянку землі для поховання загиблих. За нашими даними, мова йде про загиблих російських військовослужбовців. 

Українські війська проводять перегрупування сил, підтягуючи резерви й завдаючи противнику відповідні удари. Нашими військами знищено БМ-21 «Град» і декілька одиниць автомобільної техніки противника. 

Позиції українських військ обстріляні в районах н.п. Тоненьке, Станиця Луганська й Весела Гора. З території Росії проведено обстріл наших підрозділів з РСЗВ «Смерч». 

Поблизу н.п. Леніно зі засідки російськими військовослужбовцями обстріляно медичну колона українських військ. Автомобілі колони мали відповідне маркування.

Спільнота військових фахівців «Інформаційний Спротив» повідомила це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість прес-центр АТО інформує сьогодні, 2 вересня, такі «Зміни в оперативній обстановці»:

«Продовжуються запеклі бої на території Донецької та Луганської областей. У районі населених пунктів Комсомольське, Василівка, Роздільна. спостерігається активна діяльність бойовиків та регулярних військ Російської Федерації. Вони виставляються блокпости, патрулі, спостережні пости тощо. 

За своїми сталими традиціями, терористи в одностроях російської армії розстрілюють медичні колони Збройних Сил України, які перевозять поранених і мають відповідне маркування. Так, поблизу населеного пункту Леніно зі засідки було обстріляно військових медиків Збройних Сил України. 

За минулу добу сили АТО знищили одну установку БМ-21 «Град», дві машини заряджання РСЗО та 50 бойвиків. 

Не припиняються обстріли позицій наших військ зі сторони Російської Федерації. Зокрема, позиції українських піхотинців неподалік населеного пункту Побєда було обстріляно з установок «Смерч». 

Також позиції та блокпости наших військ були обстріляні неподалік населених пунктів Станиця Луганська, Весела Гора, Тоненьке».

Прес-центр АТО повідомив це сьогодні, 2 вересня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів