Українські силовики перешкодили прориву до 150 терористів на Луганщині, – «ІС» (відео)

09:33 16 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: inforesist.org

За оперативними даними спільноти «Інформаційний Спротив», силовики відкрили вогонь у відповідь, знищивши за допомогою озброєння БМП вантажівку на чолі колони терористів, бойовики розбіглися.


Відео: ТСН

Координатор спільноти військових фахівців «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомляє сьогодні, 16  червня, в інтернет-мережі «Facebook»: «За оперативними даними групи «Інформаційний Спротив», ніч у зоні проведення АТО пройшла відносно спокійно. Група терористів чисельністю близько 150 осіб на автотранспорті намагалася прорватися через блокпост сил антитерористичної операції в районі Сватово Луганської області. При наближенні до блокпоста вони відкрили вогонь по силовиках. Силовики відкрили вогонь у відповідь, знищивши за допомогою озброєння БМП вантажівку на чолі колони терористів. Бойовики розбіглися».

Натомість агенція «УНН» цитує в понеділок у повідомленні «Ніч в зоні АТО пройшла відносно спокійно, – В.Селезньов»:

«Ніч у зоні АТО пройшла відносно спокійно, хоч упродовж доби терористи намагалися декілька разів вирватись із кільця АТО, проте отримали відсіч та зазнали значних втрат загиблими та пораненими. Про це УНН повідомив речник АТО Владислав Селезньов.

«Ніч в зоні АТО пройшла відносно спокійно. Масових збройних протистоянь між терористами та силовиками АТО не фіксувалося. Луганський аеропорт знаходиться під контролем українських силовиків. Щоправда терористи протягом доби здійснили кілька спроб прорватися через кільце оточення АТО, але отримали жорстку відсіч. За попередніми даними втрати терористів становлять близько 50 осіб загиблими та близько 150 осіб пораненими. Втрат серед українських силовиків немає», – зазначив В.Селезньов.

Він також додав, що інформація про загибель колишнього «народного мера» Слов’янська В.Пономарьова перевіряється. «Офіційного підтвердження загибелі В.Пономарьова наразі немає. Інформація перевіряється. Проте є велика ймовірність, що розповсюджуючи інформацію про його загибель таким чином терористи намагаються приховати спробу втечі із оточення АТО», – резюмував В.Селезньов.

Як повідомляв УНН, під час проведення операції підрозділами сил АТО було затримано чергову групу бойовиків з арсеналом зброї серед яких найманці з Російської Федерації Внаслідок успішно проведеної операції визначеними підрозділами сил АТО було затримано групу бойовиків, серед яких перебував громадянин Російської Федерації.

Під час затримання у терористів вилучили великий арсенал стрілецької зброї, ПЗРК різних модифікацій, ПТУР «Фагот», РПГ-7, РПГ-22, велику кількість вибухівки, набоїв, засобів індивідуального захисту, деталізовані топографічні карти та печатку командира гарнізону міста Сєвєродонецьк на ім’я Павла Дрємова. На даний час із затриманими сепаратистами проводяться слідчі дії. В ході проведення операції українські військовослужбовці не постраждали».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів