Українські морські піхотинці відмовилися зрадити присязі й вступати до «збройних сил Криму»

17:58 4 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: istpravda.com.ua

Вони не пропустили сьогодні на територію своєї військової частини самопроголошеного «прем'єр-міністра» півострова Сергія Аксьонова та екс-командувача ВМСУ Дениса Березовського.

Про це пише у вівторок газета Міністерства оборони «Флот України», повідомлення якої наводимо дослівно:

«У Феодосії відбулася «розмова» особового складу 1-го окремого батальйону морської піхоти ВМС Збройних Сил України з незаконнопризначеним прем’єр-міністром Криму Сергієм Аксьоновим і відстороненим від виконання обов’язків за нездатність організувати управління військами в екстремальних умовах екс-командувачем Військово-Морських Сил ЗС України Денисом Березовським. Названі особи прибули до Феодосії на вертольоті Мі-8 Чорноморського флоту Російської Федерації.

Морпіхи спілкувалися з прибулими через металеві ворота на в’їзді до військової частини – на територію батальйону Сергія Аксьонова і Дениса Березовського українські військові не впустили. Командування та військовослужбовці батальйону висловили впевненість у правомірності своїх дій, підтвердили вірність Військовій присязі на вірність українському народові та відмовилися розглядати висловлену Березовським пропозицію приєднатися до неіснуючих «збройних сил Криму». Спілкування з «гостями» українські морські піхотинці завершили вигуками «Слава морській піхоті!».

Того ж дня російські військові зробили ще одну спробу переконати українських військових скласти зброю. Невідомий в однострої генерал-лейтенанта армії РФ прибув з ультиматумом. Морські піхотинці вкотре не піддалися на провокацію.

Символічним стало те, що під час перемовин до КПП військової частини підкотила сучасна іномарка. Місцевий житель Феодосії привіз для українських військових два величезних пака продовольства.

Після передачі «гуманітарки», феодосієць несподівано звернувся до російських військових: «А ви що тут, робите, збирайтесь геть...».

Після цієї події стало зрозумілим ставлення місцевих мешканців до незаконного перебування російських військових на української землі. Особовий склад 1-го окремого батальйону морської піхоти ВМС ЗС України продовжує контролювати територію військової частини та виконувати поставлені завдання».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів