Українська артилерія знищила значну частину колони рашистів, яка вдерлася вночі на Донбас, – Президент (відео, оновлено)

18:39 15 серпня 2014 р.

Фото до новини

У цьому запевнив у п’ятницю Глава держави Петро Порошенко.


Відео: Espreso.tv

Прес-служба Президента України, інформуючи в п’ятницю, що Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном», зокрема повідомляє:

«Співрозмовники скоординували дії щодо реагування на інформацію про захід на територію України з Росії військової техніки, що чітко засвідчили міжнародні журналісти, зокрема, газети «Гардіан». Президент поінформував, що ця інформація достовірна і підтверджена, оскільки значна частина цієї техніки була знищена вночі української артилерією.

Британський Прем’єр запевнив в своїй твердій та послідовній підтримці України та дій Президента. Він також поцікавився питанням щодо гуманітарної допомоги, що прямує до Луганська.

Президент поінформував про останній розвиток подій, а також про те, що українська частина міжнародної гуманітарної допомоги в рамках місії Червоного Хреста прямує у Луганськ. Президент висловив занепокоєння ситуацією на кордоні, зокрема, тим, що через відкриту частину кордону в Україну продовжує надходити важка військова техніка та озброєння з Росії.

Співрозмовники обговорили міжнародні зусилля для діалогу щодо можливості врегулювання ситуації на Донбасі, а також перспективи розширення військово-технічного співробітництва. Девід Кемерон повідомив, що Великобританія готова фінансово підтримати Україну в рамках гуманітарної допомоги ООН».

Прес-служба Президента України повідомляє про це сьогодні, 15 серпня. Натомість кореспондент інформаційної агенції «РБК-Україна» передає в п’ятницю заяву речника Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрія Лисенка в ході брифінгу: 

«Колона, яка перетнула в районі «Ізварине» була зафіксована, кількість ми не розголошуємо й не повідомляємо про те, що за колоною вели спостереження. Все, що від неї залишилося, і куди вона дійшла, ми вам повідомимо трохи пізніше, так як день не завершився і активні бойові дії тривають.

Зроблені відповідні активні дії, і частина колони вже не існує.За словами спікера РНБО, сили АТО не мають можливості наносити авіаудари або вести обстріл по колоні безпосередньо біля кордону у зв'язку з активною роботою засобів ППО Російської Федерації».

«РБК-Україна» повідомляє про це сьогодні, 15 серпня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів