Українська артилерія знищила п'ять танків, по дві РСЗВ і гаубиці та чотири вантажівки з боєприпасами ворога, – «ІС» (відео)

09:00 9 грудня 2014 р.

Фото до новини

Координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у вівторок: «Упродовж останньої доби в Донецьк прибули дві зведені ротні тактичні групи (РТГ) – російських військ і найманців. РТГ, укомплектована кадровими російськими військовослужбовцями-контрактниками, оснащена штатними технікою та озброєнням».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Координатор групи військових фахівців «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 9 грудня, такі її оперативні дані:

«Упродовж останньої доби в Донецьк прибули дві зведені ротні тактичні групи (РТГ) – російських військ і найманців. РТГ, укомплектована кадровими російськими військовослужбовцями-контрактниками, оснащена штатними технікою та озброєнням. Друга РТГ складається з найманців РФ, одягнених у форму бойовиків «ДНР», які пересуваються на цивільному автотранспорті.

Також у Донецьку триває інтенсивний ремонт підбитої й пошкодженої раніше в боях військової техніки терористів, організований за допомогою фахівців, які прибули з Росії. Встановлено щонайменше три таких майданчики на базі промислових підприємств у межах міста. На них на даний момент ремонтується до 15 одиниць техніки.

У районі Ясинуватої зосереджене тут формування російсько-терористичних військ під час останніх невдалих атак позицій українських військ у напрямку до Авдіївки понесло втрати в живій силі і бронетехніці. Зокрема, основні втрати противника в даному районі зафіксовані в результаті вогневих ударів української артилерії по вихідному рубежу бойовиків.

Упродовж  двох діб було підбито і знищено до п’яти танків терористів. Противник організував часткову евакуацію підбитої техніки (до трьох танків) із поля бою та її відновлення, використовуючи потужності місцевих машинобудівних виробництв.

Попри ці втрати, впродовж вчорашнього дня (8 грудня) згадане угруповання противника двічі намагалося атакувати позиції українських військ в районі Авдіївки, також бойовиками була обстріляна низка населених пунктів в даному районі з артилерії (під обстріл потрапили Авдіївка, Хімік, Ювілейне). Атаку російсько-терористичних військ зупинили й відкинули як вогнем артилерії, так і веденням вогню українськими підрозділами з передових позицій.

Тривають бойові зіткнення в районі Нікішиного. На цьому напрямку зосереджені в основному т.зв. «козацькі» формування (до 300 бойовиків, зведених у дві основні тактичні групи, а також низка дрібних бандформувань). Ударне угруповання противника включає в себе піхоту за підтримки бронетехніки (включаючи до чотирьох танків). Її дії підтримує артилерійська група, яка має у своєму складі ствольну артилерію і РСЗВ (реактивні системи залпового вогню. – «ЩЛ»), котра «кочує» по декількох заздалегідь обладнаних позиціях південніше Розсипного.

У районі «горловини» Дебальцевського плацдарму тривають інтенсивні перестрілки між українською артилерією та артилерійськими підрозділами бойовиків. Зокрема, противник веде артилерійський вогонь з району Первомайська й з району на північний схід від Горлівки.

У районі Горлівки зафіксовано факт «накриття» українською артилерією одного з вогневих підрозділів артилерії бойовиків. Знищено й виведено з ладу щонайменше дві установки РСЗВ «Ураган», дві гаубиці Д-30, також знищено чотири вантажних автомобілів із боєприпасами. Є втрати й серед артилеристів противника.

Північно-західніше й західніше Горлівки сторони ведуть інтенсивну контрбатарейну боротьбу, застосовуючи в тому числі і РСЗВ. Відзначається посилення артилерійської групи противника, яка діє в складі Горлівського формування, котре намагається завдавати регулярні вогневі удари по позиціях українських військ у напрямку Дзержинська. Після понесених втрат у контрбатарейній боротьбі з українською артилерією ця артгрупа проходить доукомплектування – зафіксовано прибуття в даний район 6-ї гарматної батареї ствольної артилерії, укомплектованої 152-міліметровими гаубицями «Мста-Б».

В Антраціті противником організований передовий пункт прийому й «розподілу» знищених місцевих бойовиків, найманців і російських військовослужбовців. За даними групи «ІС», основна частина привезених в даний пункт трупів – місцеве т.зв. «ополчення».

Дмитро Тимчук повідомив це у вівторок на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «Щоденний Львів», минулої доби українська артилерія відповіла на 64 спроби атак ворога 56-ма вогневими ударами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів