Українська артилерія знищує блокпости та укріплені позиції рашистів на Донеччині, – «ІС» (відео)

10:18 5 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Клименко / Міністерство оборони України

Координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у п'ятницю: У результаті контрбатарейних перестрілок та ударів української артилерії по позиціях російсько-терористичних військ в районі Волноваха-Новотроїцьке-Докучаєвськ, передові підрозділи противника, висунуті вбік Воновахи, понесли суттєві втрати. Кілька блокпостів та укріплених позицій терористів знищено, трупи і поранені терористи вивозяться в район Оленівки».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук передає сьогодні, 5 грудня, такі її оперативні дані 

«Незважаючи на якісь «домовленості», російсько-терористичні війська впродовж останньої доби вели активні бойові дії в районі Донецька. Одночасно з проведенням обстрілів були атаковані позиції українських військ в районі Опитного – з метою оточення наших підрозділів в районі Донецького аеропорту.

Уздовж усієї лінії дотику в районі Донецька противником завдавалися масовані вогневі удари. У смузі між Старомихайлівкою й Петровським районом Донецька відзначалися бойові зіткнення підрозділів російсько-терористичних та українських військ.

У результаті контрбатарейних перестрілок та ударів української артилерії по позиціях російсько-терористичних військ в районі Волноваха-Новотроїцьке-Докучаєвськ, передові підрозділи противника, висунуті вбік Воновахи, понесли суттєві втрати. Кілька блокпостів та укріплених позицій терористів знищено, трупи і поранені терористи вивозяться в район Оленівки. У районі окремих знищених позицій противник не проводить вивіз тіл загиблих бойовиків.

У той же час, за Докучаєвським та Оленівкою зосереджене велике угруповання противника, оснащене артилерією і бронетехнікою. Ідентифіковано щонайменше три посилені ротні тактичні групи російських військ, а також кілька «збірних» груп місцевих бойовиків в якості «передових команд» (саме останні несуть основні втрати). 

Відзначається функціонування в цьому районі єдиного командного центру російсько-терористичних військ. Противник продовжує вести тут контрбатарейну боротьбу з українською артилерією, ведучи в основному вогонь з позицій в районі Докучаєвська. Фіксуються удари артилерії противника і по житлових кварталах.

Бойовики продовжують обладнання нових вогневих позицій для артилерії в районі Макіївки (роботи проводяться на північних і північно-східних околицях міста). Впродовж останньої доби противник завдавав масованих вогневих ударів по позиціях українських військ в районі Дебальцевого, є жертви серед місцевих жителів.

Зросла інтенсивність обстрілів позицій українських військ на північ і північний захід від Луганська (група «ІС» раніше відзначала, що саме в цей район прибула значна артилерійська група бойовиків – щонайменше два дивізіони ствольної й реактивної артилерії). В ході вчорашнього бою в районі Станиці Луганської противник масовано застосував танки (вісім одиниць). В результаті противник втратив щонайменше один танк, наступ було зірвано вогнем українських військ у відповідь.

У районі Бахмутської траси зафіксовано «кочуючу» артилерійську група противника. Ідентифіковано шість одиниць 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика», які змінюють вогневі позиції.

До Луганська прибув конвой з бойовиками, пораненими в ході бойових зіткнень в районі Щастя (до 80-ти осіб). Велика частина поранених далі буде евакуйована в Ростов-на-Дону (РФ).

Із Горлівки на Єнакієве проїхав конвой з трупами бойовиків і російських військовослужбовців (три «УРАЛи».). З Донецька до Макіївки також прибув конвой із трупами (щонайменше два напівпричепи «УРАЛ» у супроводі російських військовослужбовців, переодягнених під місцевих бойовиків з шевронами «ДНР»)».

Дмитро Тимчук написав це в п’ятницю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «Щоденний Львів», у прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 5 грудня, що Минулої доби українська артилерія відповіла 31-м вогневим ударом на 55 обстрілів наших позицій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів