Україна вступить до НАТО, якщо захоче, – генсек Альянсу (відео)

01:20 9 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com/vl.smolyanoy

Про це заявив в інтерв'ю каналу «1+1» генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.


Відео: ТСН

Агенція «УНН» інформує сьогодні, 9 червня в повідомленні «Україна може стати членом Альянсу, якщо цього захоче, – генсек НАТО»:

«Для європейських демократичних держав, які відповідають необхідним вимогам, двері для вступу в НАТО завжди відчинені. Про це в ексклюзивному інтерв'ю каналу «1+1» сказав генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен», – передає кореспондент «УНН».

«Наші двері завжди відчинені для європейських демократичних держав, які відповідають необхідним вимогам. Ще в 2008 році на саміті в Бухаресті ми вирішили, що Україна стане членом НАТО у разі якщо вона цього захоче і відповідатиме відповідним критеріям. Тим часом, Україна вирішила залишитися позаблоковою країною. Ми цілком поважаємо це. Ми продовжемо співпрацю в межах комісії Україна-НАТО, яка вже існує», – сказав він.

Нагадаємо, лідер «Батьківщини2 Юлія Тимошенко запропонувала задля швидкого поновлення миру провести референдум щодо вступу України до НАТО. Водночас тогочасний кандидат, а нині новобраний Президент України П.Порошенко висловився проти проведення референдуму про вступ України в НАТО. Також нагадаємо, очільник Міноборони М.Коваль зазначив, що вважає питання вступу України до НАТО «питанням, яке не стоїть на порядку денному».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів