Україна потребує миру, але не завдяки поступкам і не будь-якою ціною, – Президент (відео)

14:10 18 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

У цьому запевнив у середу Глава держави Петро Порошенко.

Агенція УНІАН інформує сьогодні, 18 червня, в повідомленні «Україні потрібна перемога у війні не за будь-яку ціну, – Порошенко»:

«Президент України Петро Порошенко наголошує, що Україні потрібна перемога у війні не за будь-яку ціну. Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав, виступаючи у Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського на урочистих заходах, присвячених випуску слухачів оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівнів підготовки і 100-річному ювілею початку підготовки військових фахівців у навчальних корпусах університету.

«Ключове завдання – мир не за будь-яку ціну. Нам потрібен мир не через поступки, нам потрібен мир, спокій, безпека та надійний захист наших громадян», – сказав президент.

Порошенко переконаний, що мир потрібен не лише Україні, а всьому світу. «Весь світ зараз дивиться на нас, і наше завдання – продемонструвати, що і в такій війні ми здатні долати ворога, і в такій війні ми здатні принести мир на Українську землю, і в результаті, я впевнений, ми отримаємо нову армію», – сказав глава держави».

Своєю чергою, прес-служба Президента України цитує його виступ у повідомленні «Перша публічна зустріч Президента відбулася з військовими»:

«Президент України Петро Порошенко в середу взяв участь в урочистих заходах з нагоди випуску слухачів у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського. Глава держави привітав офіцерів із закінченням курсу та з 100-річним ювілеєм початку підготовки військових фахівців у навчальному закладі.

Президент зазначив, що зараз відновлення боєздатності української армії є ключовим пріоритетом для влади. «Я хочу запевнити - і для українського народу, і для мене, і для Уряду армія є і буде пріоритетом номер один», – заявив Глава держави.

За словами Петра Порошенка, не випадково його перша публічна зустріч відбувається саме з військовими, оскільки Україна перебуває у стані війни. «Це війна нового типу, з використанням професійних, диверсійних груп, найманців, добровольців, місцевого населення. І ці добровольці і місцеве населення мають дуже промиті мізки. З великою складовою інформаційної війни», – заявив Президент.

Петро Порошенко впевнений, що Україна переможе у цій війні: «Ми переможемо. Ми переможемо за рахунок більшої організації, стратегічного бачення і головне – потужної підтримки нашого народу. Високий патріотизм, згуртованість та мобілізація українського суспільства створили підґрунтя для безумовної перемоги України, для встановлення миру на всій території нашої держави».

Сьогоднішню промову Президента розгорнутіше цитує агенція «Інтерфакс-Україна» – в повідомленні «Україна відновлює контроль на держкордоні й активізує дії з ліквідації бойовиків на сході, – Порошенко»:

«Україна на сьогодні проводить рішучі дії з відновлення контролю на державному кордоні, заявляє президент України Петро Порошенко.

«На сьогодні ми ведемо рішучі дії та успішні операції з відновлення (контролю, – «ІФ») на державному кордоні. Сьогодні ми робимо все для того, щоб узяти в кільце Слов'янськ, просуваємося, звужується кільце, щоб були ліквідовані ті бойовики під керівництвом так званого «Стрєлка» (міністр оборони самопроголошеної «Донецької народної республіки» Ігор Стрєлков. – «ІФ»), які чинять збройний опір українським військовослужбовцям», - сказав президент журналістам у середу в Києві.

Глава держави поінформував, що перебуває на постійному зв'язку з керівництвом Міністерства оборони України та антитерористичної операції. «Я хочу наголосити, що майже щодня відбуваються наради з Міноборони і в мене, ретельно плануються операції, а коли віддається команда «Вперед!», то ми намагаємося, щоб при такій команді було добре проведено розвідку, були добре оснащені бійці, щоб ми уникли жертв серед мирного населення і серед військовослужбовців. А коли хочуть піти без наказу, то відбувається те, що сталося сьогодні вночі. Махновщини в українській армії ніхто не терпітиме», – сказав президент.

Він наголосив на важливості того, щоб на бойові завдання вирушали підготовлені бійці, добре оснащені й озброєні. «На сьогодні нам потрібен не лише героїзм (хоча він дуже потрібен), не лише патріотизм, а й чітка військова дисципліна, чітка взаємодія з іншими частинами Збройних сил, чітка розвідка, взаємодія і чітко поставлені завдання», – сказав П.Порошенко».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів