Україна обговорює з Молдовою можливість повернення ухилянтів

12:19 23 липня 2024 р.

Фото до новини

Київ обговорює з офіційним Кишиневом повернення додому українських ухилянтів, які виїхали з країни незаконно і залишаються у Молдові.

Певна кількість таких втікачів, яких зупинили молдовські прикордонники, отримують у Молдові притулок. Про це розповів посол України у Молдові Марко Шевченко в інтерв'ю  Newsmaker, пише DailyLviv.com.

Він розповів, що Київ веде "певний діалог" з Кишиневом щодо повернення українців призовного віку, які втекли до Молдови.

За словами посла, певна кількість втікачів, яких зупинили молдовські прикордонники, отримують у Молдові притулок, а ще частина діваються "незрозуміло куди". Їх не затримують, тож вони, ймовірно, або залишаються на території Молдови, або їдуть в інші країни. Точної статистики щодо кількості таких людей немає.

"Коли я спілкуюся з колегами, то кажу, що якщо ми не можемо розв'язати велику проблему, краще вирішувати менші поодинці – що робити з людьми, яким Молдова відмовила у наданні притулку", - зазначив Шевченко.

Зазначимо, що в Україні через повномасштабне вторгнення росіян діє воєнний стан. Зокрема, чоловікам призовного віку заборонено виїжджати за кордон. При цьому передбачено низку винятків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів