Указ про позачергові вибори з'явиться у найближчі дні, – радник Президента

14:48 21 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Указ Президента України про призначення позачергових виборів до Верховної Ради планують оприлюднити у найближчі дні.

Про це повідомив у вівторок, 21 травня, журналістам після консультацій глави держави з керівництвом Верховної Ради і головами фракцій, повідомив радник Президента Андрій Богдан.

«Щодо самого указу, він буде підписаний найближчим часом. Ми очікуємо його оприлюднення в найближчі, можна сказати, дні», – зазначив Андрій Богдан.

Водночас, радник Президента зазначив, що за підсумками консультацій із Президентом, фактично всі голови фракцій погодилися із можливістю розпуску парламенту та проведенням позачергових виборів.

Андрій Богдан також розповів: «Сьогодні Президент України Володимир Зеленський провів консультації з керівництвом парламенту, лідерами парламентських фракцій щодо розпуску парламенту 8-го скликання. На нашу думку, консультації пройшли дуже конструктивно: практично всі лідери парламентських фракцій погодилися з можливістю такого розпуску, були спори щодо конституційності, законності, можливості оскаржити такий указ. Проте, за його наявності, всі партії, всі фракції парламенту задекларували бажання йти на вибори».

За словами Андрія Богдана, у команді Володимира Зеленського вважають, що це – дуже важливий крок для оновлення парламенту і «заведення у парламент нових прогресивних, молодих облич, які мають бажання і можливість працювати на Україну і її майбутнє».

Про це DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів