УЄФА залежить від грошей Газпрому, тому Росія з української форми вихолощує зміст

13:43 12 червня 2021 р.

Фото до новини

Зауваження УЄФА щодо нового дизайну форми національної збірної України могли бути пов'язані з контрактом щодо спонсорства, підписаним між Європейським футбольним союзом та російським Газпромом.

Про це пише німецька газета Bild, передає Укрінформ. Нагадаємо, Dailylviv повідомляв, що УЄФА примусила заклеїти героїчний напис на футболках збірної України.

«Відповіддю (на запитання, чому Росія так упевнено поводиться - ред.) може бути багатомільйонний контракт між УЄФА та російською державною газовою компанією «Газпром», який був підписаний лише три тижні тому», - йдеться у статті під заголовком «Мільйонна угода між Газпромом та УЄФА. Чи Путін купив чемпіонат Європи з футболу?».

Як зазначається, Газпром та УЄФА оголосили 19 травня, що домовились про спонсорство турнірів УЄФА для збірних, тож концерн тепер має партнерські права на Євро-2020. В УЄФА відмовились назвати виданню суму, передбачену контрактом, пославшись на конфіденційність.

Інсайдери ж виходять з того, що йдеться про щонайменше 50 млн євро, сказано у публікації.

"Те, як гроші Росії впливають на рішення європейських футбольних функціонерів, є зрозумілим з історії з українськими футболками", - пише автор.

Він зауважує, що Російський футбольний союз очолює голова правління компанії «Газпром нефть» Олександр Дюков, який лише у квітні був обраний членом Виконавчого комітету УЄФА.

У коментарі Bild посол України в ФРН Андрій Мельник висловив думку, що скарга РФ до УЄФА на тлі спонсорської угоди з Газпромом не є збігом. «Той факт, що УЄФА задовольняє російську скаргу щодо української національної форми буквально через декілька днів після укладення спонсорської угоди між Європейським футбольним союзом і державним концерном РФ «Газпром», є більш ніж підозрілим», - заявив дипломат.

При цьому Мельник висловив переконання, що «за допомогою Газпрому Путін укотре користується цим інструментом своєї гібридної війни, щоб розколоти Європу».

«До початку Євро-2020 стає все більш зрозумілим: одна країна хоче зіпсувати задоволення від довгоочікуваного європейського турніру - це Росія Путіна!» – резюмує автор.

Він додав, що у п'ятницю Росія відмовила критичному до Москви журналісту німецької телекомпанії ARD Роберту Кемпе в акредитації на ігри у Санкт-Петербурзі.

Як повідомляли ЗМІ, 6 червня була представлена нова форма збірної України з футболу, на якій зображено карту України та написи "Слава Україні" і "Героям слава".

Депутати Держдуми РФ закликали заборонити використання цієї форми на Євро-2020.

Пізніше в УЄФА повідомили, що форма розроблялася відповідно до вимог організації і без будь-яких порушень.

10 червня ЗМІ повідомили, що в УЄФА вирішили прибрати з форми української збірної для чемпіонату Європи напис "Героям слава".

11 червня виконком Української асоціації футболу затвердив офіційний футбольний статус гасел федерації «Слава Україні!» і «Героям слава!» Того ж дня президент УАФ Андрій Павелко повідомив, що в УЄФА погодилися взяти до відома це рішення виконкому УАФ та попросили час на додаткове вивчення цього питання після закінчення Євро-2020.

За словами Павелка, під час перемовин з УЄФА домовлено, що на період проведення матчів турніру до раніше затвердженого дизайну форми буде доданий ще один елемент - велика емблема національних збірних з мапою України, Тризубом та ще одним написом «Слава Україні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів