У вівторок ми змусимо команду Зеленського повернути розтрачені кошти до «ковідного» фонду – Тимошенко у Львові(відео)

14:50 18 жовтня 2020 р.

Фото до новини

"Гаряча" лінія, мобільні бригади, закупівля тестів і виключення з переліку ліків «фуфломіцинів», натомість - закупівля ефективних. А головне – повернення коштів до «ковідного» фонду, які влада витратила не за призначенням.


Відео: Львівський пресклуб

Про це  пише DailyLviv.

Юлія Тимошенко, яка перебуває з візитом у Львові, запропонувала низку кроків для подоланн епідемії: 

- Найперше – це безкоштовний тест із задіянням всіх лабораторій, які є в країні. А їх – достатньо. До хворих із підозрою на ковід має виїжджати мобільна бригада, яка робитиме тести вдома. Можливо, до неї доведеться залучати додаткові сили, зокрема – студентів-медиків старших курсів.  Далі – ліки: вони мають бути безкоштовними, адже в більшості людей немає коштів на ліки, у нас 60% людям не вистачає на їжу. Слід оновити перелік препаратів, які не допомагають при коронавірусі. У всьому світі вже це виявили і виключили з переліку, а в нас – ні. Зате необхідних ліків – немає. Їх потрібно закупити коштом держави. Та мобільна бригада, яка виїздить робити людині тест, повинна залишати їй безкоштовні ліки, якщо пацієнт не потребує госпіталізації.

Також лідерка «Батьківщини» наголосила на тому, що нові місця для хворих у лікарнях не можна відкривати за рахунок тих, хто там перебуває з іншими хворобами.  

- Вони одних смертельних хворих виселяють, а ковідних – завозять. Так не можна, - сказала вона.

Крім того, Юлія Тимошенко вимагає повернути до Фонду боротьби з гострою з COVID-19, витрачені командою Зеленського не за призначенням.

- Там має бути 66 мільярдів грн. І ці кошти підуть на подолання епідемії. Цієї суми вистачить. У вівторок, на сесії ВР, ми вимагатимемо ухвалити постанову про повернення тієї суми, яку вони витратили на інші потреби, – сказала Юлія Тимошенко.

Про це лідерка партії «Батьківщина» повідомила під час пресконференції у Львівському пресклубі 18 жовтня.

У Львівській «легеневій» лікарні бракує місць – до 50-ти пацієнтам на день відмовляють в госпіталізації(відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів