«У списку тих, кого можуть першими «мобілізувати» до вищих ешелонів влади – міський голова Львова», – експерт

11:10 14 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: polukr.net

Повідомляючи про це, політичний експерт Юрій Романенко, втім, додає: «Питання тільки в тому, чи захочуть вони залишити свої крісла».

«Сьогодні в коридорах влади гостро стоїть кадрове питання, тому під «мобілізацію» можуть потрапити А.Садовий та І.Куліченко, – повідомляє політичний експерт Юрій Романенко. За інформацією інсайдерських джерел, віце-прем'єр Володимир Гройсман, екс-мер Вінниці та один з фаворитів П.Порошенко, починає лобіювати стягання професіоналів із середовища глав місцевого самоврядування в Київ.

«За нинішніми мірками це нагадує мобілізацію заради порятунку країни, зазначає видання. З урахуванням специфіки нинішньої ситуації мерам буде складно знайти відмовки від необхідності пакувати валізи на Київ, йдеться у публікації», – додає політичний експерт.

«Про те, що сьогодні в Києві не вистачає професіоналів з досвідом і організаторськими здібностями не говорить тільки ледачий, а якщо врахувати, неминучість адміністративної реформи, так і реформи місцевого самоврядування потреба Києва в кадрах з місць стає очевидною», – вважає Юрій Романенко.

«У списку тих, кого можуть мобілізувати першими числяться мери Львова і Дніпропетровська – Андрій Садовий та Іван Куліченко. Перший відомий як хороший організатор вміє відстоювати свою позицію, показово, що об львівського мера «Свобода «обламала свої гострі зуби. І для громадськості Садовій виглядає як проєвропейськи орієнтована реформатор», – зазначив також експерт.

«Що ж до Куліченко, він один з небагатьох мерів, який встояв у всіх політичних перипетіях останнього десятиліття, три скликання поспіль був керівником асоціації міст. І при чотирьох Президентах України незмінно очолював в Страсбурзі українську делегацію місцевого самоврядування. Питання тільки в тому, чи захочуть вони залишити свої крісла, оскільки кожен з них має досить високий рейтинг, щоб впевнено відчувати себе за будь-якої влади, та й реальних конкурентів у них сьогодні немає», – додає Юрій Романенко, повідомлення якого передає видання «Фраза».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів