У "Слузі народу" пропонують провести другий тур місцевих виборів після карантину

20:52 21 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Народна депутатка від "Слуги народу" Тетяна Грищенко зареєструвала проєкт постанови Верховної Ради, в якому пропонує скасувати другий тур місцевих виборів у зв’язку з пандемією COVID-19.

Про це вона написала у Фейсбуці, пише Dailylviv.

Цю пропозицію вона мотивує збільшенням хворих на коронавірус.

"21 жовтня Україна встановила новий коронавірусний антирекорд. Лічильник кількості нових хворих за добу перетнув позначку в 6700. Зростає навантаження на лікарні та лікарів (у деяких регіонах медики буквально валяться з ніг).  Експерти-епідеміологи прогнозують: щоденний показник хворих на COVID-19 може сягати 10 000 українців на добу! - написала депутатка.

Тетяна Грищенко вважає, що Верховна Рада та Уряд мають взяти відповідальність за збереження життя українців.

- Тому 20 жовтня мною був зареєстрований проєкт постанови Верховної Ради України  № 4234. Пропонується  скасувати повторне голосування на виборах  депутатів сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч) та сільського, селищного, міського голови. Основною метою прийняття цієї постанови є недопущення надмірного навантаження на медичну  систему України та забезпечення протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, епідемії грипу і гострих респіраторних інфекцій, зниження рівня загрози життю і здоров‘ю населення,- написала Грищенко.

Депутатка наголосила, що нинішня ситуація вимагає кардинальних кроків.

"Другі тури виборів нікуди не дінуться. Проведемо після карантину. Переконана: здоров’я та життя наших громадян важливіші за будь-яку політику!"- зазначила Грищенко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів