У східній і центральній частинах Дебальцового – вуличні бої, – «ІС» (відео)

09:58 18 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: Sergei Loikofacebook.com

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у середу: «Противнику вдалося пробитися в місто і зав'язати в східній і центральній його частинах вуличні бої».


Відео: Військове телебачення України

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 18 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«У районі Дебальцевого тривають запеклі бої. Для взяття цього населеного пункту під свій контроль командування російсько-терористичних військ кинуло в бій всі наявні у нього резерви в даному районі.

Наприклад, у  Стаханові, де раніше були зосереджені великі формування місцевих бойовиків і російських найманців, а також техніка та озброєння, на ранок 18 лютого залишилося всього не більше 300 терористів, дві машини БМ-21 «Град» (не боєготові) та одна мінометна батарея – інші сили й засоби перекинуті під Дебальцеве. Схожа ситуація в Горлівці, звідки всі ресурси також перекинуті під Дебальцеве (зокрема, з району даного населеного пункту в район Калинівки й північніше Вуглегірська перекинуто 11 танків та п’ять ББМ). Із Донецька на Єнакієве через Ясиновату пройшло «підкріплення» бойовиків – близько 300 чоловік, чотири танки, дві ЗУ-23-2, три вантажівки з буксируваними гаубицями Д-30, дві БМП-2, дві БТР-80 і чотири криті вантажівки. Дані сили і кошти були зібрані в двох районах Донецька (Петровському і Куйбишевському) для участі в Дебальцевської операції.

Свіжа ударна тактична група російсько-терористичних військ, яка прибула раніше до Вергулівк й про котру повідомляла група «ІС», зранку вчорашнього (17 лютого) дня разом з іншою, що оперувала тут раніше, ротною тактичною групою, перейшли в наступ. Ще одна тактична група противника (до двох посилених рот) вдарила по Дебальцевому з північного сходу.

Противник ввів у бій всього близько 25 танків, до 35 ББМ при підтримки трьох артдивізіонів (всього до 40 знарядь ствольної артилерії й 12 установок РСЗВ). В результаті противнику вдалося пробитися в місто і зав'язати в східній і центральній його частинах вуличні бої.

Противник продовжує здійснювати вогневої контроль дороги між Дебальцевим і Артемівськом з пануючих висот (панівна (командна) висота 307,9 також зайнята противником) і перешкоджає постачанню підрозділів, які обороняються в самому місті. До вечора вчорашнього дня українська артилерія завдала вогневих ударів по бойових порядках противника в районі Логвинового й на схід від Дебальцевого.

На зовнішньому периметрі плацдарму в районі Фащівки українськими військами була відбита спроба формування російсько-терористичних військ атакувати український блокпост. В результаті вогню українських військовослужбовців підбита БМП-2 терористів (була кинута екіпажем), також підбитий БТР 70 (добитий з РПГ). Щільним фланговим вогнем противник відігнаний на вихідний рубіж.

У районі Широкиного, зайнявши вранці вчорашнього дня житловий багатоповерховий будинок в районі селища, підрозділ російсько-терористичних військ почав проводити обстріли українських позицій з двох мінометів. Через дві години ця позиція була вибита українськими військами і почала відхід у бік Новоазовська.

Інша група терористів в результаті відповідних дій українських військ відійшла на північний схід зі східної окраїни Широкиного під прикриттям двох танків. Один із танків виведений з ладу вогнем українського підрозділу (був евакуйований).

Східніше Луганська зафіксована на марші група бронетехніки, яка рухалася в південному напрямку. У складі групи – три танки, чотири БМП-2, одна БМП-1, два БТР-80, п’ять критих вантажівок. Дана «демонстраційна» група терористів з «виконання Мінських угод» покликана зображати «відведення важкого озброєння» російсько-терористичними військами.

Поліція «ДНР» намагається заборонити колишнім бойовикам з розряду інвалідів (зокрема, з відірваними кінцівками) з'являтися в громадських місцях. На даний момент «поліцейські» намагаються вести «роз'яснювальну роботу», переконуючи терористів-інвалідів рідше виходити з будинків. Зафіксовано кілька конфліктів на цьому ґрунті».

Натомість на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook» повідомили сьогодні, 18 лютого, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Продовжується протистояння українських військ з незаконними збройними формуваннями.  Минулої доби ворог, грубо порушуючи мирні домовленості, після масованого артобстрілу розпочав штурм Дебальцевого. 

Лише за добу терористи 5 разів завдавали вогневих ударів по місту з «Градів» та артилерії. Починаючи з вчорашнього обіду диверсійно-розвідувальні групи противника увірвались у місто та почали цинічне знищення інфраструктури. Були підірвані залізничні сполучення, декілька під’їзних шляхів, пошкоджено мережі електропередач. 

Наші військові після перегрупування продовжили опір ворогу. На даний час у Дебальцеве триває бойова операція. 

На Донецькому напрямку також спостерігалась активізація незаконних збройних формувань. За добу з «Градів», артилерії і мінометів обстріляні 5 населених пунктів. Не змінюючи тактику злочинці вели вогонь по Водяному, Пісках, Авдіївці. Селище Новотошківське, на Луганщині, терористи обстріляли з артилерії і «Градів». 

На Маріупольському напрямку, поблизу селища Широкіно позиції наших військ штурмували декілька разів.  У той же час в ночі, з 17 на 18 лютого, дещо зменшилась кількість артобстрілів.

Вздовж усієї лінії бойового зіткнення фіксується збільшення безпілотників противника, що ведуть повітряну розвідку. За оперативними даними, противник проводить перегрупування військ і активно готується до нових бойових дій».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів